Comitè Nacional de Bioètica d'Andorra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióComitè Nacional de Bioètica d'Andorra
Dades
Tipusagència governamental Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballbioètica Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2013
Governança corporativa
Seu

Lloc websalut.ad… Modifica el valor a Wikidata

El Comitè Nacional de Bioètica d'Andorra (CNBA) va ser constituït el 18 de desembre de 2013 com a òrgan assessor del Govern d'Andorra i de la comunitat científica i ciutadana en matèria d'ètica i bioètica.[1][2] El seu President és Guillem de Celis Bernat, i la seva Vicepresidenta és Esther Argilés Huguet.

Desenvolupa la seva tasca en l'àmbit de les implicacions ètiques i socials que es poden derivar a l'entorn dels avenços en les ciències de la biologia, la medicina i les ciències de la vida en general. Té com a missió assessorar en l'àmbit de les seves competències el Govern, la comunitat científica i la resta de la societat i actuar com a fòrum de referència, estenent a tots els nivells de la societat civil andorrana el debat i la reflexió sobre les controvèrsies ètiques i socials que són del domini de la seva competència, de manera que aquesta reflexió ajudi als professionals, als responsables públics i a la societat en general a avançar en la presa de decisions en aquestes matèries. El CNBA té el seu propi web.[3]

Membres[modifica]

El Comitè està integrat per un mínim de vuit (8) i un màxim de dotze (12) persones amb competències en diferents disciplines (científica, filosòfica i jurídica), nomenades pel Govern a proposta del propi Comitè. Els membres actuals són: Joan Massa Sarrado, Jacques Montagut, Ester Busquets Alibés, Esther Argilés Huguet, Guillem de Celis Bernat, Montserrat Gil López, Pere Puigdomènech Rosell, Miquel Julià Vila, Angelina Santolaria Rossell, i Canòlic Mingorance Cairat[4].

Referències[modifica]