Consell Superior de la Justícia d'Andorra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConsell Superior de la Justícia d'Andorra
Història
Creació25 octubre 1993
Governança corporativa
PresidènciaJosep Maria Rossell Pons Modifica el valor a Wikidata

Lloc webjusticia.ad… Modifica el valor a Wikidata

El Consell Superior de la Justícia d'Andorra és l'òrgan de representació, govern i administració de l'organització judicial a Andorra i vetlla per la independència i el bon funcionament de la justícia. Nomena els Batlles, Magistrats i Secretaris Judicials i exerceix la funció disciplinària; i d'ençà l'1 de juliol del 2004 nomena també als funcionaris i agents de l'Administració de Justícia. També designa, d'entre els Batlles i Magistrats que hagin estat nomenats, els Presidents del Tribunal de Batlles, del Tribunal de Corts i del Tribunal Superior de Justícia.

El Consell Superior de la Justícia es compon de cinc membres designats entre andorrans majors de vint-i-cinc anys i coneixedors de l'Administració de Justícia, un per cada copríncep, un pel Síndic General, un pel cap de Govern i un pels Magistrats i Batlles. El mandat del membres del Consell Superior de la Justícia és de sis anys, sense possibilitat d'exercir-lo més d'una vegada consecutiva.

El membre nomenat pel Síndic General és el President nat del Consell Superior de la Justícia i ostenta la seva representació. Entre els membres que componen el Consell s'elegeix un vicepresident i un membre-secretari.

Presidents[modifica]

Referències[modifica]

  • «Llei qualificada de la Justícia». Butlletí Oficial del Principat d'Andorra, Núm. 51 - any 5, 28-09-1989, pàg. 864-876 [Consulta: 3 febrer 2014].
  • «Coneix el Consell Superior de la Justícia». Consell Superior de la Justícia. Arxivat de l'original el 21 de febrer 2014. [Consulta: 3 febrer 2014].

Enllaços externs[modifica]