Conservatori Professional de Música de Badalona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConservatori Professional de Música de Badalona
lang=ca
Façana principal de l'edifici noucentista de l'antiga Escola de Treball, ara el Conservatori Professional de Música de Badalona. Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusorganització
conservatori professional de música Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webconservatoribdn.cat Modifica el valor a Wikidata

El Conservatori Professional de Música de Badalona és un centre d'ensenyament professional de música de la ciutat de Badalona.

Va ser fundat el 1980 en l'edifici de l'antiga Escola del Treball[1] (i allà on hi havia hagut un edifici anterior, seu de la cooperativa de consum La Bienhechora)[2] amb la idea de tenir una escola de formació de músics professionals, en un moment en què hi havia pocs músics a la ciutat.[3] En va ser el seu primer director, així com professor de violoncel, harmonia, contrapunt, fuga i composició, el mestre Joan Pich i Santasusana,[4] tot i que el mateix any va assumir-ne la direcció el compositor i musicòleg Josep Soler i Sardà, que va ocupar-la fins a 2010.[5]

El centre, juntament amb l'Escola de Música Moderna, està administrat pel Patronat de la Música de Badalona.[6] S'hi imparteixen estudis de música de grau elemental i mitjà en diverses especialitat, entre les quals cant, piano i pràcticament la totalitat dels instruments de corda i vent, i cursos de perfeccionament instrumental.[7] Disposa també d'un departament de música antiga. També té diverses formacions com orquestres, corals, grups de cambra o instrumentals.

També hi està vinculada i és seu de la Banda Simfònica de Badalona, que funciona com un ens autònom.[8]

Referències[modifica]

  1. «Badalona». Gran Enciclopèdia Catalana. enciclopèdia.cat. [Consulta: 24 desembre 2022].
  2. «Participem en la commemoració del 125è aniversari de la primera assemblea del cooperativisme català!», 06-03-2023. [Consulta: 11 juliol 2023].
  3. Rodríguez Gómez, Sílvia «“Des del Conservatori hem de projectar el dret de la ciutadania a la música”». L'Independent de Badalona, 20-12-2018.
  4. Pallarès Personat, Joan «El mestre Joan Pich Santausana i el panorama musical al sant Andreu dels anys trenta». Finstrelles, núm. 14, 2014, pàg. 242.
  5. «Muere el compositor y musicólogo Josep Soler a los 87 años». Cadena Ser, 09-11-2022.
  6. «Estatuts del Patronat de la Música de Badalona». conservatoribdn.cat. [Consulta: 24 desembre 2022].
  7. «Oferta educativa». Conservatori Professional de Música de Badalona. [Consulta: 24 desembre 2022].
  8. Sanz, Mariona «La Banda Simfònica tanca la celebració dels seus deu anys». Línia Nord, 02-12-2010.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]