Constanza de la Concepción

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaConstanza de la Concepción
Biografia
Naixementvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Mort25 gener 1645 Modifica el valor a Wikidata
Talavera de la Reina Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Orde religiósCarmelites descalces Modifica el valor a Wikidata

Constanza de la Concepción (Madrid, ? – Talavera de la Reina, 25 de gener de 1645) va ser una religiosa carmelita descalça espanyola.

Nascuda a Madrid en una família humil i devota de la Verge Maria,[1] es desconeix la data del seu naixement.[2] Malgrat tenir vocació religiosa com era pobra i no tenia dot, li era complicat poder entrar en un orde religiós, segons Esteban Dolz, es va barrejar entre les prostitutes que en una església els donaven opció a casar-se o entre en religió i d'aquesta manera va obtenir el dot.[3] Va prendre els hàbits de carmelita descalça al convent de Talavera de la Reina en el moment de la seva fundació esdevenint-ne la primera novícia. Va viure sempre apartada del món i en contínua oració, fins al punt que la sobresaltaven les visites inesperades. Hom afirma que tingué el do de la profecia i encertà diverses de les coses que va predir. Als 80 anys, malgrat l'edat, encara tenia ànim de complir les seves obligacions. Més endavant sentí venir la seva mort, i assistida per una infermera, es va confirmar que tenia una malaltia greu. Va morir després de rebre els sagraments el 25 de gener de 1645. El seu enterrament fou solemne.[1][2][4]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 AADD. Biografía eclesiástica completa (en castellà). Madrid i Barcelona: D. Eusebio Aguado i D. J. M. de Grau y Compañía, 1851, p. 114-115. 
  2. 2,0 2,1 Álvarez y Baena, José Antonio. Hijos de Madrid, ilustres en santidad, dignidades, armas, ciencias y artes (en castellà). Vol. 1. Madrid: Oficina de D. Benito Cano, 1789, p. 275-276. 
  3. Dolz del Castellar, Esteban. Año virgíneo cuyos días son finezas de la gran reyna del cielo María Santísima Virgen... (en castellà). Madrid: Imprenta de Bernardo Peralta, 1707, p. 373-374. 
  4. Ballesteros Robles, Luis. Diccionario biográfico matritense (en castellà). Madrid: Ajuntament de Madrid, 1912, p. 456-457.