Vés al contingut

Cova de Cal Ferrer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaCova de Cal Ferrer
Imatge
Localització
Entitat territorial administrativaCapellades (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
TipusJaciment arqueològic Modifica el valor a Wikidata

El jaciment de la Cova del Cal Ferrer és una cova natural d'habitació sense estructures. Les seves dimensions són petites i s'obre en una paret de travertins. Està situada al cingle del Capelló, sota l'Abric Romaní a uns 15 metres de distància d'aquest, una mica més al nord, a la vora del veïnat de la Font de la Reina. Es tracta d'una zona amb horts i amb molta vegetació. L'Any 1991 es va determinar que aquest espai arqueològic la Cova de Cal Ferrer esdevenia un espai arqueològic no visitable.

Descobriment i historiografia del jaciment[modifica]

La Cova de Cal Ferrer fou explorada per Amador Romaní l'any 1912, el qual va comentar al seu diari inèdit que s'hi van trobar restes de sílex tallat, sense especificar-hi res més. L'Any 1984 s'actualitzà la carta arqueològica de l'Anoia, documentant-se una descripció de l'espai, tot anotant l'abscència de restes arqueològiques en superfície. Així i com a excepció de les restes de sílex documentades per Amador Romaní, no s'hi han detectat més restes, doncs quan es va procedir a fer la revisió de la Carta Arqueológica l'any 1991, els arqueòlegs Eudald Carbonell i Raül Bartolí no van poder accedir a la cova, ja que aquell mateix any la mateixa fou declarada com a espai privat a l'accés.[1] Per aquestes raons tan sols es pot connotar l'existència d'aquest espai, sent impossible cap mena de lectura social o econòmica, en aquest sentit, tampoc és possible datar l'espai.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Generalitat de Catalunya «Cova de Cal Ferrer». Inventari del Patrimoni Cultural Immoble. Patrimoni Arqueològic [Consulta: 12 juny 2015].

Bibliografia[modifica]

  • ALMAGRO, M.; SERRA, J.C.; COLOMINAS, J. (1945) “Carta Arqueológica de España. Provincia de Barcelona”. Madrid: Centro Superior de Investigaciones Científicas.
  • VIDAL, L. M. (1912) "Abric Romaní. Estació Agut, Cova de l'Or o dels Encantats". A: Anuari de l'Institut d'Estudis Catalans. Barcelona, Vol. 4.

Enllaços externs[modifica]