Dan shen nan nu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDan shen nan nu
單身男女 Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJohnnie To i Wai Ka-fai Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióWai Ka-fai i Johnnie To Modifica el valor a Wikidata
GuióYau Nai-hoi i Wai Ka-fai Modifica el valor a Wikidata
MúsicaXavier Jamaux Modifica el valor a Wikidata
FotografiaCheng Siu-Keung Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeDavid M. Richardson (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductoraMilkyway Image (en) Tradueix i Media Asia Entertainment Group Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenHong Kong Modifica el valor a Wikidata
Estrena2011 Modifica el valor a Wikidata
Durada115 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcantonès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeHong Kong Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióHong Kong Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc webmediaasia.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1776143 Filmaffinity: 219660 Allocine: 194179 Rottentomatoes: m/dont_go_breaking_my_heart_2011 Letterboxd: dont-go-breaking-my-heart Allmovie: v539252 TCM: 866575 TV.com: movies/dont-go-breaking-my-heart TMDB.org: 67793 Modifica el valor a Wikidata

Dan shen nan nu (xinès tradicional: 單身男女; xinès simplificat: 单身男女; pinyin: Dān Shēn Nán Nǚ) estrenada internacionalment com Don't Go Breaking My Heart, és una pel·lícula de comèdia romàntica xinesa de Hong Kong del 2011 dirigida per Johnnie To i Wai Ka-fai,[1] making this the twelfth film they have collaborated on together.[2] La pel·lícula és protagonitzada per Louis Koo, Daniel Wu i Gao Yuanyuan. La pel·lícula va obrir el 35è Festival Internacional de Cinema de Hong Kong el 20 de març de 2011. Després es va estrenar a les sales de Hong Kong el 31 de març de 2011.

Sinopsi[modifica]

Chi-yan (Gao Yuanyuan) és una analista que acaba de trencar amb el seu xicot (Terence Yin) mentre tenia un nadó amb una altra dona (Selena Li). En Sean (Louis Koo), conseller delegat d'una empresa de corredoria, sap que Chi-yan és el seu despatx just oposat al seu. Li agradava Chi-yan, i comença a actuar quan veu què va passar a l'autobús entre Chi-yan, el seu ex, i la seva dona actual. Kevin (Daniel Wu), un arquitecte i alcohòlic, va ajudar a la Chi-yan a sortir quan tenia el cor trencat pel seu ex. Amb el suport de Chi Yan, Kevin decideix reprendre el disseny i organitzar-se per retrobar-se amb ella una setmana més tard. La Chi-yan s'oblida d'això quan comença a coquetejar amb en Sean. Ella i en Sean s'organitzen per trobar-se la nit que se suposa que Chi-yan coneixerà en Kevin. En Sean va a aclarir un malentès amb una dona anomenada Angelina, que porta a una aventura d'una nit. Chi-yan es queda esperant en Sean i Kevin està esperant Chi-yan. Quan Chi-yan descobreix què va fer en Sean, posa fi a la seva relació. Més tard, Sean abandona el seu despatx quan la crisi econòmica fa que la seva empresa perdi una gran quantitat de diners i se'n va als EUA. Tres anys més tard, Sean torna a la vida de Chi-yan com el seu nou cap. Intenta tornar-se a guanyar el seu cor, però ella es desanima perquè és seduït fàcilment per les dones. Quan la Chi-yan està decebuda de Sean, Kevin també torna a la seva vida. Després de la seva última reunió, inicia amb èxit un despatx d'arquitectura i es va traslladar a on es trobava l'antiga oficina de Sean. Els dos nois la festegen i ella ha de triar entre l'agressiu Sean "de cor de flors" o el sincer Kevin.

Repartiment[modifica]

Actor Paper Descripció
Louis Koo Sean Cheung
張申然
Un conseller delegat d'una firma de corredoria i es va convertir en el cap de Chi Yan després de la crisi econòmica.
Gao Yuanyuan Ching Chi-yan
程子欣
Un analista. Va conèixer en Kevin per primera vegada quan l'ajudava amb les seves coses per tot el camí, es va tornar a trobar i li va donar totes les coses del seu exnòvio quan acabava de trencar amb el seu xicot en aquell moment. Aviat va conèixer en Sean, un conseller delegat d'una empresa de corredoria l'oficina de la qual estava davant la seva.
Daniel Wu Kevin Fong
方啟宏
Un arquitecte que va ser primer desordenat i desordenat quan va perdre la inspiració en el disseny i va començar a convertir-se en un alcohòlic abans de tornar a dissenyar després de conèixer Chi-yan.
Lam Suet Joan El company de Chi-yan.
Larisa Bakurova Angelina Va tenir una aventura d'una nit amb en Sean. Al principi va pensar que en Sean estava interessat en ella, però quan Sean va anar i va explicar que estava interessat en una altra noia, (Chi-yan), ella el va seduir i, finalment, va trencar en Sean i en Chi-yan.
JJ Jia Joyce Kiu
喬伊絲
El secretari de Kevin
Seth Leslie Senyor Ovadia Un empleat jueu de John i Sean que és conegut per ser escopit per John quan Chi-yan arriba a l'oficina de tornada de Xangai.
Terence Yin L'ex de Ching Chi-yan. Es van reunir durant 7 anys, però al final es van separar quan tenia una aventura i més tard un nadó amb una altra dama.
Selena Li El rival de Ching Chi-yan. Embarassada del nadó de l'ex de Chi-yan.

Producció[modifica]

Daniel Wu va ser contactat per Johnnie To el maig de 2010 pel seu paper a la pel·lícula. Wu estava emocionat de treballar amb To, afirmant que "sempre ha volgut treballar amb ell. He treballat amb tots els grans directors de Hong Kong excepte amb ell i Wong Kar-wai, i ara puc marcar Johnnie. fora de la meva llista."[3] El final de " 'Don't Go Breaking My Heart era desconegut pels actors fins a l'última setmana de rodatge.[3]

Estrena[modifica]

Don't Go Breaking My Heart va tenir la seva estrena mundial al 5è Festival de cinema asiàtic d'Osaka el 10 de març de 2011.[4][5] Juntament amb Quattro Hong Kong 2, va ser la pel·lícula d'obertura del Festival Internacional de Cinema de Hong Kong.[6] La pel·lícula es va estrenar el 31 de març de 2011 a Hong Kong i la Xina.[4] Va rebre la seva estrena nord-americana al Fantasia Festival a Mont-real, Quebec, Canadà el 25 de juliol de 2011.[7]

Recepció[modifica]

Film Business Asia va donar a Don't Go Breaking My Heart una puntuació de sis sobre deu referint-se a ella com una "comèdia romàntica entretinguda però superficial de Johnnie To que realment no implica les emocions".[4] Time Out Hong Kong va donar a la pel·lícula una puntuació de quatre sobre sis elogiant el diàleg i el "tempo còmic expert".[8] The Hollywood Reporter va opinar que "Per enlluernar amb trucs de cinema sense parar, molts estaran encantats d'oblidar la manca d'ingenuïtat de la premissa creativa".[9] Variety es va referir a la pel·lícula com a "estretament tramada i sovint divertida, amb suaus interpretacions principals i un disseny i lents de producció brillants", mentre va assenyalar que "aquesta imatge principal, principalment en mandarí, és adreçat directament al públic continental i farà negocis de gamma mitjana a la regió, però no viatjarà gaire a cap altre lloc."[10]

Cançons[modifica]

(Utilitzat per Sean quan expressava el seu amor i proposava a Chi-yan)

(Utilitzat per Kevin quan expressava el seu amor i proposava a Chi-yan)

Referències[modifica]

  1. Smith, Ian Hayden. International Film Guide 2012, 2012, p. 130. ISBN 978-1-908215-01-7. 
  2. «Don't Go Breaking My Heart opened to box office success». Asia Pacific Arts, 05-04-2011. Arxivat de l'original el 21 d’abril 2018. [Consulta: 21 setembre 2022].
  3. 3,0 3,1 Chow, Jason. «Breaking Heads to Breaking Hearts». Wall Street Journal, 18-03-2011. [Consulta: 6 abril 2011].
  4. 4,0 4,1 4,2 Elley, Derek. «Don't Go Breaking My Heart (單身男女)». Film Business Asia, 25-03-2011. [Consulta: 6 abril 2011].
  5. Cremin, Stephen. «Osaka festival embraces romance, indies». Film Business Asia, 01-03-2011. [Consulta: 6 abril 2011].
  6. Frater, Patrick. «HKIFF has Heart for popularity, hub role». Film Business Asia, 24-02-2011. [Consulta: 6 abril 2011].
  7. Marsh, James. «Don't Go Breaking My Heart : Cinemabox & Ubisoft Present Fantasia 2011». Fantasia Festival. Arxivat de l'original el 13 de juliol 2011. [Consulta: 5 agost 2011].
  8. Lee, Edmund. «Don't Go Breaking My Heart». Time Out, 30-03-2011. Arxivat de l'original el 12 abril 2011. [Consulta: 6 abril 2011].
  9. Lee, Maggie. «Don't Go Breaking My Heart: Film Review». The Hollywood Reporter, 29-03-2011. [Consulta: 6 abril 2011].
  10. Van Hoeij, Boyd. «Don't Go Breaking My Heart». Variety, 03-04-2011. [Consulta: 6 abril 2011].

Enllaços externs[modifica]