David Rodrigo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDavid Rodrigo
Biografia
Naixement(es) David Rodrigo Lo Modifica el valor a Wikidata
8 maig 1968 Modifica el valor a Wikidata (56 anys)
Lleida Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófutbolista, entrenador de futbol Modifica el valor a Wikidata
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Selecció nacional
  Andorra Modifica el valor a Wikidata

David Andrés Rodrigo Lo (Lleida, 8 de maig de 1968) és un entrenador de futbol catalanoandorrà. És el president del club de futbol sala FS Massalcoreig, i anteriorment va estar al capdavant de la selecció d'Andorra de futbol.

Carrera d'entrenador[modifica]

Professor esportiu de formació, Rodrigo va començar la seva carrera com a entrenador en les categories inferiors de la UE Lleida. Després es va traslladar al CD Binéfar de la tercera lliga espanyola. Amb Rodrigo com a entrenador, l'equip va pujar a la segona lliga i va guanyar una copa regional, i li van oferir ser el seleccionador de l'equip nacional d'Andorra.

Rodrigo va aportar una nova estructura organitzativa a l'equip i va organitzar un equip juvenil. Tot i així, l'equip va haver d'esperar uns quants anys per aconseguir la primera victòria en un partit de competició. Només al partit de classificació per a la Copa del Món de la FIFA 2006 contra Macedònia, l'únic gol de Marc Bernaus va donar a Andorra la seva primera i històrica victòria.[1] El va seguir un altre èxit per a la selecció andorrana: un empat a Macedònia. Andorra també va obtenir un empat contra Finlàndia.

Per lluitar contra els inevitablement mals resultats d'Andorra, va desenvolupar tàctiques molt defensives per a l'equip. Com va descriure el comentarista David Pleat: “Aparcaran literalment l'autobús (davant de la porteria)”.[2]

Referències[modifica]

  1. Andorra Beats Macedonia in World Cup Qualifier
  2. Charles, Chris. «Sport quotes of the week». BBC News, 17-06-2009. [Consulta: 20 juny 2009].

Enllaços externs[modifica]