Vés al contingut

De l'altra banda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDe l'altra banda
Del otro lado Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióIván Guarnizo Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenColòmbia Modifica el valor a Wikidata
Estrena29 abril 2021 Modifica el valor a Wikidata
Durada83 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredocumental Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt13498284 Filmaffinity: 650530 Letterboxd: on-the-other-side-2021-1 TMDB.org: 829056 Modifica el valor a Wikidata

De l'altra banda[1] (títol original en castellà, Del otro lado) és una pel·lícula documental colombiana[2] de 2021 dirigida per Iván Guarnizo.

Es tracta d'una producció de GusanoFilms i RTVC Play, en coproducció amb Salon Indien Films i amb el suport de Proimágenes Colombia, IDFA Bertha Fund i Tribeca Film Institute.

Es va emetre al programa 60 minuts del canal 33 el 6 de maig de 2024.[1]

Sinopsi[modifica]

La mare de l'Iván va morir dies després de l'inici de les converses de pau amb la guerrilla de les FARC. Abans de morir, li va dir que havia perdonat i que no volia que ningú més visqués la seva experiència. Havia estat segrestada durant sis-cents dies en un racó de la selva. El seu germà i ell mai havien parlat d'això. Fins i tot havien oblidat el diari que li van permetre escriure a la seva mare en captivitat i que va portar amb si, en el qual va registrar els pitjors dos anys de la seva vida. La lectura del diari els impulsa a un precipici. Localitzen llocs, desxifren noms i inicien un viatge per selves i muntanyes seguint el rastre del seu dolor, però també buscant els guerrillers que la custodiaven i que ocupen gran part d'aquest diari, on descobreixen que van desenvolupar una estreta relació amb ella, gairebé una espècie de relació mare i fill amb un dels seus captors. Tal vegada aquests guerrillers estan ara desmobilitzats, així que comencen a buscar-los. Seguir l'estel de la seva mare és seguir el camí del perdó. Es pregunten si al final d'aquest viatge també seran capaços de perdonar.

Referències[modifica]