Departament d'Awaji

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióDepartament d'Awaji
(ja) 淡路県民局 Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipussubprefectura del Japó Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1975
Governança corporativa
Seu

Lloc webweb.pref.hyogo.lg.jp… Modifica el valor a Wikidata

El departament d'Awaji, oficialment anomenat Oficina Ciutadana d'Awaji (淡路県民局, Awaji-kenmin-kyoku) és una divisió administrativa de la prefectura de Hyogo i un organ de descentralització del Govern Prefectural de Hyōgo a l'illa d'Awaji i Nushima, amb jurisdicció sobre aquestes.

També és conegut amb l'antic nom de subprefectura d'Awaji (淡路支庁, Awaji-shichō). La seu s'hi troba al municipi de Sumoto, capital de facto de l'illa.[1] L'actual President del Departament n'és en Hiroyuki Kamei, qui actua en coordinació amb els alcaldes dels municipis de l'illa.[2]

Història[modifica]

Durant el temps entre la dissolució de la província d'Awaji a la restauració Meiji fins a la supressió dels governs dels districtes del Japó a l'era Taishō, van ser aquests qui van mantindre una mena d'autonomia, perduda amb la dissolució de la província i autogovern respecte a la prefectura de Hyogo. L'any 1942 s'establí l'"oficina regional de Tsuna" a la ciutat de Sumoto i l'"oficina regional de Mihara" al poble d'Ichi (actual ciutat de Minami-Awaji). Aquestes estructures foren dissoltes només tres anys després en crear la subprefectura d'Awaji, l'únic ens a la història de la prefectura de Hyogo amb la consideració de "subprefectura".

No obstant això, l'any 1971, el Govern Prefectural de Hyogo va reorganitzar les seues divisions administratives a l'illa de Honshū, creant-ne també subprefectures en virtut de la llei d'autonomia local. A l'abril de 1975, la subprefectura d'Awaji fou reconvertida en l'Oficina Ciutadana d'Awaji per tal d'equiparar-la amb la resta de divisions administratives de la prefectura a l'illa de Honshû.

Departaments[modifica]

El Govern Prefectural de Hyōgo li té assignades al departament la gestió de les següents competències:[3]

  • Afers Generals
  • Impostos
  • Salut i Benestar
  • Promoció agrícola, forestal i pesquera
  • Amillorament de terres
  • Enginyeria civil
  • Amillorament i extensió agrícola.

Referències[modifica]