Direcció general de Polítiques de Suport a la Discapacitat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióDirecció general de Polítiques de Suport a la Discapacitat
Dades
TipusDirecció general
Història
Creació2018
Governança corporativa
Depèn deSecretaria d'Estat de Serveis Socials

Lloc webhttp://www.oadis.mscbs.gob.es/

La Direcció general de Polítiques de Discapacitat és un òrgan de gestió de la Secretaria d'Estat de Serveis Socials del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. Fins 2018 era coneguda com a Direcció General de Polítiques de Suport a la Discapacitat.

El Director General de Polítiques de Suport a la Discapacitat és el Director del Reial Patronat sobre Discapacitat.[1]

Funcions[modifica]

Les funcions de la Direcció general es regulen en l'article 4 del Reial decret 1047/2018, i són:[2]

  • La planificació, el disseny, l'ordenació, gestió i avaluació dels programes i plans d'àmbit estatal en matèria de discapacitat i la seva coordinació amb les comunitats autònomes i la col·laboració amb altres administracions públiques, així com la coordinació i seguiment de l'actuació dels òrgans consultius en matèria de discapacitat.
  • La proposta de normativa en les matèries de la seva competència, sense perjudici de les competències de la Secretaria General Tècnica.
  • Les relacions amb organismes estrangers i internacionals i la coordinació tècnica dels programes de cooperació internacional relatius a la discapacitat, sense perjudici de les funcions d'adreça i coordinació que corresponen a la Subsecretaria del Departament.
  • L'impuls de polítiques sectorials sobre discapacitat i la seva coordinació interministerial, així com entre l'Administració General de l'Estat i la de les comunitats autònomes i les corporacions locals.
  • El foment de la cooperació amb les organitzacions i entitats que agrupen a les persones amb discapacitat i les seves famílies.
  • L'exercici de la tutela de l'Estat i el foment de la col·laboració i suport a la Creu Roja Espanyola, a l'ONCE, per al compliment de les seves finalitats socials.
  • La promoció de la igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat, en col·laboració amb el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

Estructura[modifica]

De la Direcció general depenen els següents òrgans:

  • La Subdirecció General de Coordinació i Ordenació.
  • La Subdirecció General de Diàleg Civil.
  • Oficina d'Atenció a la Discapacitat.

Directors generals[modifica]

Referències[modifica]

El contingut d'aquest article incorpora material publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat, que es troba en el domini públic de conformitat al que es disposa en el article 13 de la Llei de Propietat Intel·lectual espanyola.