Discussió:Arnau de Vilanova

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No sé la veracitat de la font però he llegit que podria ser d'origen català, i no valencià. Rata de Biblioteca 16:12 4 nov, 2005 (UTC)

La font és una biografia completa (un llibre que tinc per casa). No obstant això, sembla que un interrogant en el lloc i en l'any seria més correcte. M'estranya que un metge tan important nasquera el mateix any de la conquesta de València, tenint en compte que la València mora va cedir el 9 d'octubre. Si era d'origen dels conqueridors una dona de com a mínim 6 mesos d'embaraç no se'n vé a una terra recent conquerida a parir. Si era d'origen dels pobladors àrabs o mossàrabs no haguera arribat a eixa formació i a intimar amb la classe dirigent. Encara que diu el llibre que pot ser fóra de família jueva, i això ho faria més congruent.--Arnadí 21:11, 9 gen 2006 (UTC)

El rei d'Aragó promogué que especialment les mares de fills vídues i embaraçades s'establiren en les zones conquerides a canvi de terres i per tant futur, com a tècnica de repoblació ràpida. No és contradictori amb el que dius, però.
Sí, estaven una miqueta grillats en eixa època (la necessitat m'imagine). Mirant al llibre de Jaume Mensa i Valls, posa, en primer lloc, que la data de naixement estaria al voltant de 1240 i que "Les moltes Vilanoves escampades arreu de la geografia catalana [...] s'han hagut de rendir a la documentació provalenciana". Les paraules citades d'Eiximenis segons Jaume Mensa "semblen, doncs, fidedignes:"
"Sàpias que de Vilanova, qui és vila en lo regne de Valéncia, fou natural 
un gran e assenyalat metge qui s'apel·lava mestre Arnau de Vilanova".
Deixe l'interrogant, però, perquè no se sap amb 100% de seguretat.


Va nàixer a la Vilanova del Grau o a la raval de la Vilanova?. Segons Sanchis Guarner a la raval de dins les muralles.--Mirall (discussió) 06:03, 4 set 2008 (CEST)[respon]