Vés al contingut

Discussió:Aufrany comú

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Detall del cap[modifica]

Un usuari ha canviat la foto del detall del cap per una de seva. La que hi havia és file:Egyptian Vulture.JPG i crec que és de més qualitat, i a més evita posar l'ocell de cara a la paret (o sigui, de cara a la vora de la pantalla). Proposo recuperar la foto que hi havia.--Pere prlpz (disc.) 20:20, 10 abr 2013 (CEST)[respon]

Estat de conservació?[modifica]

He vist que a l'article, l'espècie està catalogada com "Risc mínim". No obstant, a la viquipèdia anglesa apareix com a "En perill". Quina és la bona?

Arpell[modifica]

El Faraudo indica que és valencià, i el dóna per Buteo Vulgaris, a tort?

DCVB:

ARPELL m. || 1. Arpella, ocell carnisser (Mall., Men.). Xoriguer, arpell o falcó que voltetjàs per fer presa, Rosselló Many 64. ARPELLA f. Ocell carnisser de la família de les vultúrides: Vultur percnopterus (Cat., Mall., Men., Eiv.); cast. alimoche. Té el bec dèbil i el coll vestit de plomes; quan és jove, és negrós, i en fer-se vell torna blanc, conservant negres els caps de les ales; menja els animals que troba morts, i fa el niu a les escletxes de les roques més altes. || 2. a) Ocell carnisser semblant a un falcó: Circus cyaneus (Mall., Men.); cast. milano gris. Es fa a llocs d'aigua embassada.—b) imatge Ocell de l'espècie Circus rufus; cast. buzardo.