Discussió:Batalla de Kursk

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Baixes[modifica]

En història, quan parlem de baixes de guerra, es parla de baixes humanes, no d'armes ni d'avions ni de tancs. Al quadre de la dreta hauríem de posar només el número de baixes humanes, tant ferits com morts. Pots veure un exemple a Batalla d'Almansa, Guerra de Corea, Batalla de Tours... --Alex Esp 19:19, 7 febr 2007 (CET)

En moltes altres pàgines de wikipèdia n'he vist amb les baixes materials, i tractant-se d'una batalla, on es característic l'ús del blindats, i en certa manera en són els protagonistes, em sembla correcte esmentar les baixes materials...

Rotmistrov

P.D: soc usuari de Wikipedia, pero no se per quina raó no em puc registrar en el wikipedia català...

Crec que serà el primer article en la viquipèdia en català on ho esmentem, però aquesta batalla va ser important també principalment per la capacitat de l'URSS per vèncer els tancs alemanys que en teoria eren invencibles.. i potser al futur nomes hi haura màquines a les guerres, asi que potser tb caldria fer balanç dels danys materials --Alex Esp 20:49, 7 febr 2007 (CET)
Potser la paraula baixes no és la més adient per parlar de tancs. No seria millor parlar de pèrdues de cada bàndol, i dins de les pèrdues distingir les baixes i les pèrdues materials?--Pere prlpz 01:04, 8 febr 2007 (CET)
Si no ets capaç de registrarte parla amb els administradors a veure si poden fer alguna cosa :)

Gràcies per compendre-ho :) i tb gràcies pel consell de preguntar a l'admin. per cert, qui es?

Pel que fa a l'article li falten un munt de retocs i afegits, sobretot a l'apartat de comença la batalla, que s'hauria de reescriure... Rostmistrov

Tens en compte que els comptes d'usuari de cada versio de la viquipedia son independents ? Es a dir, encara que estiguis enregistrat com a usuari p.ex. a la viquipedia en angles o en castella, hauras de crear un compte nou a la viquipedia en catala. Xevi 22:44, 7 febr 2007 (CET)
Hi afegeixo que pots fer servir el mateix nom que en l'altra wikipèdia, si no és que algú altre ja l'ha agafat abans en aquesta. Pot ser que el problema sigui aquest?--Pere prlpz 01:04, 8 febr 2007 (CET)

Crec que el problema es aquest que diu Xevi, m'hauré de registrar, ho faré amb el mateix que al wiki en castellà, a veure que passa. Gràcies per la vostra atenció.

Rotmistrov.

Sol·lucionat, m'he creat un compte nou per al wiki en català.--Rotmistrov 10:32, 8 febr 2007 (CET)

Estil[modifica]

Veig que t'apassiona el tema de les batalles a la segona guerra mundial. A veure si pots arreglar una mica l'article, posant-lo en tercera persona. "Som a l'any 1943", "com veurem més endavant". I no sé si a una enciclopedia haurien d'haver tants punts suspensius. Jo miraré una mica l'ortografia que he vist un quants errors. --Alex Esp 20:06, 8 febr 2007 (CET)

Tal com dius m'apaciona molt el tema, sobretot el d'aquesta batalla, en poc temps ja tindré escrita la batalla de Projorovka, que ocupa uns 2 o tres fulls de Word, la tindré que resumir i simplificar... A veure si entre tots aconseguim fer un article digne de menció! Salutacions --Rotmistrov 22:05, 8 febr 2007 (CET)

Consulta[modifica]

Tinc un dubte en quan a un escrit que he fet sobre la batalla de Projorovka. El cas es que l'he fet a partir d'una serie de mapes, i el resultat es que surt un text molt técnic, i si no es llegeix amb un mapa al costat, pot arrivar a ser complicat de situar els events... que es més aconsellable? salutacions --Rotmistrov 11:45, 13 febr 2007 (CET)

Hauries de mirar si els mapes no tenen copyright, i si no en tenen pujar-los a la web i colocar-los a l'article a mesura que vas explicant. Però a veure si algun administador et pot ajudar.--Alex Esp 22:01, 15 febr 2007 (CET)

Ok, miraré de trovar-ne algun sense copyright. A les males els puc calcar o fer jo mateix... --Rotmistrov 12:29, 17 febr 2007 (CET)

Projorovka, en l'article de Kursk, o en un altre de nou?[modifica]

Bones;

Tinc un dubte, i consisteix en que es més aconsellable, deixar l'escrit de Projorovka en l'article de la Batalla de Kursk, o traslladar-lo i fer un article independent?

Salutacions.--Rotmistrov 20:42, 28 març 2007 (CEST)[respon]

Salut company! Felicitats per l'article que t'està quedant! Doncs sembla que tens molta informació sobre Projorovka, potser podries fer crear un article sobre aquesta batalla, i a l'article de Kursk posar-hi un breu resum o una introducció i enllaçar-ho amb la pàgina de Projorovka. Alguna cosa semblant a:
La batalla comença el dia 10, per quan a les 5:30h del matí els alemanys fiquen en marxa la ofensiva. La Divisió Panzer SS "Totenkopf", a la zona nord, ataca en direcció al riu Psel...
Tens possibles models a en:Battle of Kursk o es:Batalla de Kursk--Alex Esp 21:02, 28 març 2007 (CEST)[respon]

Jeje, Grácies. Bona part de l'article en castella de la batalla de Kursk l'he escrit jo... però al final m'he centrat amb l'aricle amb català. Ja miraré de fer-lo en un altre apartat, però hi ha molta feina! Si t'interessa el tema tinc informació... Després em queda per fer l'operació Kutuzov, i la batalla de Jàrkov, que també entra dins la de Kursk... Salutacions--Rotmistrov 12:59, 29 març 2007 (CEST)[respon]