Discussió:Denis Diderot

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Crec que "doti" hauria de ser "dot". Per curiositat, d'on ha sortit "doti"? És potser, una variant dialectal? Mercès.--Roger Liart (disc.) 09:42, 21 feb 2011 (CET)[respon]

REVISIÓ[modifica]

En primer lloc, dir-vos que heu fet un molt bon treball: aprofundit i ben redactat. Tot i així, faltaria polir alguns detalls que tot seguit us especifico:


1/ ESTRUCTURA de l'article

Crec que falta detallar més apartats en el capítol sobre PENSAMENT, ja que visualment resulta massa dens. Jo mateixa us n'he especificat diversos, a veure què us sembla.

El títol d' INFLUÈNCIES resulta confús, ja que no se sap si tracteu les influències que rep Diderot (que no és el cas) o la influència que exerceix ell mateix sobre altres autors. De manera que millor canviar-lo i especificar: "FORTUNA CRÍTICA" , per exemple (o bé "recepció/ repercussió de la seva obra/pensament..) Però com que al final parleu d'edicions de les seves obres, crec que l'expressió que us suggereixo en primer lloc potser sigui la més encertada.


2/ REFERÈNCIES


1- falta afegir referències. Cada 2 o 3 paràgrafs, com a molt, n'hi hauria d'haver una, encara que tota la informació hagi estat extreta de la mateixa font.


2- quan citeu qualsevol obra, de Diderot o un altre autor, cal unificar criteris i especificar, seguint el següent ordre:

títol en la llengua original (traducció al català)

féu un repàs del text en aq aspecte, perquè hi ha títols que no estan ni tan sols en cursiva; d'altres que estan en llengua original; d'altres traduïts..això no resulta coherent


3- falta referenciar cita textual: "no cal imaginar a Déu ni massa bo ni massa dolent " (i reproduir-la en la llengua original d'on heu extret la font, com de fet féu a la resta de cites)


4- crec que aq referència no està ben citada:

DIDEROT, Denis.Salón de 1767. Madrid: La barca de la Medusa,2003. Introducció per Lydia Vázquez. DIDEROT, Denis. Salón de 1767... p.17

Seria més aviat:

VÁZQUEZ, Lydia. "Introducción". A: DIDEROT, Denis.Salón de 1767. Madrid: La barca de la Medusa,2003, pp.

aquesta ref hauria d'estar, tant a l'apartat REFERÈNCIES com al de la BIBLIOGRAFIA, com a capítol de llibre.

D'altra banda, és la única introducció que utilitzeu?? no heu emprat, per exemple, la que hi ha a: DIDEROT, Denis.Pensamientos sueltos sobre pintura. Madrid: Tecnos, 1988.?? (si és així, hauríeu de seguir el mateix procediment)


En CONCLUSIÓ

A nivell de contingut i de redacció, el treball està força treballat, així que us felicito, però ara caldria:


- refer una mica l'ESTRUCTURA com us he indicat

- fixar-vos en els TÍTOLS de les obres i unificar criteris

- afegir REFERÈNCIES al cos del text i modificar-ne algunes als apartats corresponents


--IreneGras (disc.) 13:40, 23 maig 2014 (CEST)[respon]