Discussió:Elements d'Euclides

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La pàgina s'ha escrit de tal manera que no entenc de què va. No entenc quin és el contingut. Sembla fins i tot propaganda d'un lloc web. Llull 15:40 3 des, 2004 (UTC)


  • Miro d'arreclala una mica, cambian el titul i ficant una definicio que surt a la mateixa Viqui. Tambe he mirat el lloc web que cita i es veu d'un contingut molt serios. Per lo que sembla aquest Euclides va esser un fenomen.--andreube 19:24 3 des, 2004 (UTC)

Euclides[modifica]

Euclides fou un matemàtic grec importantíssim, que entre altres coses va crear la fonamentació de la geometria i, filosòficament, el procediment matemàtic de deducció.

És una obra cabdal en la història que res té a veure amb propaganda.

Quan tingui temps li faré una bona repassada a l'article, que bona falta li fa.

Aclariments sobre Euclides[modifica]

Vull dir alguna cosa sobre Euclides (reconec que no conec el seu pensament en profunditat).

No nego la seva importància (i no només històrica) en les matemàtiques, però crec que en filosofia no és un filòsof molt important.

El mateix diria de Newton. És natural. Euclides, Newton i tants d'altres no feren filosofies de forma intensa, eren mentalitats científiques, no mentalitats especulatives.

En la majoria de llibres de filosofia que he llegit (he llegit alguns), en pocs he vist mencionat Euclides. I en els que sí, més que llibres de filosofia eren llibres d'història del coneixement en general ("historia del espíritu griego", per exemple, duien per títol).

Euclides (com Eratóstenes, com Arquímedes), no és una figura central en filosofia. PErò, si fessim una història de les matemàtiques antigues, dubto que Plató en fós considerat una figura central (i menys Epicur).

Cada cosa al seu lloc... Jo crec que és així.

Aquesta pàgina té un enllaç extern[modifica]

Aquesta pàgina sobre Euclides té un enllaç extern a La Stoa, situat a sota de la definició, en una secció apart.

Ho aviso per veure si, així, puc enllaçar els continguts filosòfics de la meva web amb la Viquipèdia (o si no puc fer-ho, i La Stoa no pot estar enllaçada amb la Viquipèdia).