Discussió:Escar

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Motiu de la fusió[modifica]

Despalmador històric (junt amb el de Rodes-Roses) de la Platja de Palamós[1]

Ja existeix l'article dic sec o varador

--Mcapdevila (disc.) 12:49, 25 gen 2013 (CET)[respon]

L'exemple de DCVB parla d'un escar amb 150 galeres, és a dir que de petit res de res... i el termcat no distingeix entre gran o petit escar a Optimot

--Mcapdevila (disc.) 13:03, 25 gen 2013 (CET)[respon]
L'enciclopèdia catalana diu que varador i escar són sinònims. Però la mateixa enciclopèdia no diu que sigui sinònim de dic sec, el qual fou introduït, diu, cap el 1700, quan ja feia molts d'anys que hi havia escars o varadors. Seria un error posar com a sinònim d'"escar" "dic sec". Tampoc el DIEC el considera sinònim (veure dic sec). Tampoc als diccionaris del TERMCAT figura "dic sec" com a sinònim de varador o escar. En quan a les dimensions de les naus, vaig escriure que els escars s'empren per a naus petites perquè actualment és així. Les galeres són molt petites si les comparam amb els vaixells de transport actuals. Però no tenc cap inconvenient en retirar això de "petites". En resum, la meva proposta no és fusionar perquè seria contradictori amb totes les fonts consultades; s'hauria de deixar l'article escar; l'article varador s'hauria de redireccionar-lo a escar; i s'hauria de deslligar "escar" i "varador" de dic sec, el qual, potser, s'hauria de corregir.--Antoni Salvà (disc.) 15:38, 25 gen 2013 (CET)[respon]
D'acord ,encara que penso que hauria de quedar tot dins un article gros (de nom "escar") amb apartats detallats (on un.. podria ser el teu article) i... felicitacions per haver trobat el mot al DCBV..que jo desconeixia..
--Mcapdevila (disc.) 20:29, 25 gen 2013 (CET)[respon]
Be, ara he estat jo el que he trobat grada (nàutica) (construcció feta per l'home), i després de mirar-me totes les referències he deduït que escar era el nom genèric per un lloc "normalment natural i protegit" (pot ser gran...150 galeres..) on es podia posar els vaixells a carena per despalmar, calafatejar, etc.., la platja de Palamós n'era un..caldria arreglar l'article en aquesta direcció..
--Mcapdevila (disc.) 12:20, 26 gen 2013 (CET)[respon]

Referències[modifica]

  1. Antonio de Capmany Surís y de Montpalau. Memorias historicas sobre la marina comercio y artes de la antigua ciudad de Barcelona publicadas... Y dispuesta por D. Antonio de Capmany y de Montpalau.... En la imprenta de D. Antonio de Sancha, 1792, p. 1– [Consulta: 26 gener 2013].