Discussió:Escut del País Valencià

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El passat 6 de juliol es va canviar la imatge de l’escut a l’article del País Valencià per un fet de nou, que no és l’oficial, per això ho vaig revertir, però ara he vist que s’ha fet el mateix a aquest article i a Edat mitjana al País Valencià, entre d'altres ,per això m’he decidit a plantejar el tema. De fet he vist que es recomana la utilització del nou.

Pel que he pogut veure, però no estic segur, aquest nou escut l’ha fet algú a la Vikipedia en castellà fusionant l’anterior, l’oficial, amb el de Catalunya, i ací està el problema, que l’escut de Catalunya no té la mateixa forma. A aquesta pàgina es poden veure les diferències entre les formes dels escuts, i com es pot comprovar mentre el de Catalunya té la forma de l’escut 1 (que anomena cuadrilongo redondeado) el del País Valencià té la forma de l’escut 4 (que anomena triangulo curvilíneo).

Com es pot veure a la llei de símbols del País Valencià no diu res de la forma de l’escut, però remet a una imatge del blasó al final de la llei, a l’annex III, i és l'escut que n'hi havia abans, i el que es pot veure a tot arreu.

Espere que algú puga desfer els canvis i si participeu a la vikipedia en castellà fer el mateix. Gràcies. --Andarella 22:47, 17 jul 2006 (UTC)


No pot arreglar açò algú? --Andarella 15:19, 19 jul 2006 (UTC)


Molt bé doncs, com que ningú té res a objectar entendré que açò s’aprova per “silenci administratiu”. Ja faré jo els canvis adients. --Andarella 09:21, 20 jul 2006 (UTC)

Si hi ha un problema amb la imatge s'acostuma a anar a parlar amb l'usuari en qüestió que la ha feta. El cas és que s'han d'anar traspassant les imatges al format svg. En qualsevol cas ja he anat jo a parlar-hi (es:Usuario Discusión:Valadrem#Escudo de Valencia).--SMP (d·+) 15:13, 9 oct 2006 (UTC)
Ah, doncs bé, gràcies, ja ho sé per la pròxima. --Andarella 15:19, 9 oct 2006 (UTC)
Una pregunta. L'escut utilitzat en la versió actual svg () és acceptable?--SMP (d·+) 18:11, 9 oct 2006 (UTC)
Home, segons l’heràldica la representació no importa mentre complisca la descripció oficial, però si arreu apareix igual que a la versió oficial de la llei, la Viquipèdia no deuria de ser menys, més quan ja existeix una versió correcta. --Andarella 18:35, 9 oct 2006 (UTC)

Nova afirmació gratuïta?[modifica]

"El matellet representa el que en temps del Cerimoniós es creia que era l'escut dels antics reis d'Aragó, malgrat que actualment sabem que no era així".

Qui ho sap actualment que no era així? Es pot demostrar que Pere terç no sabia ni el que es deia? S'ha conservat cap escut dels que portaria el "Bataller" en les seves trifulques? o del "Monjo"?

Si no hi ha referències fiables aquesta afirmació s'haurà d'esborrar. Per cert, Andarella treballa sense cap tipus de referències, com si ell fos la font primària cosa que la vikipèdia no permet.--Primmirat 20:01, 11 oct 2007 (CEST)[respon]

No entenc estes al·lusions personals, però clar, com que m’has agafat mania. Jo això ho obviaré i passe a respondre l’afirmació. Estic d’acord, la frase es presta a confusió. En principi volia indicar que eixe escut és anterior a la creació del regne d’Aragó, de quan era comtat, i en cap cas volia dir que l’escut dels reis d’Aragó eren els 4 bastons (com sembles insinuar). De tota manera, dit açò, si l’afirmació que indiques haguera estat veritat, no sé per què el Cerimoniós (300 anys després) havia de saber més que nosaltres dels reis aragonesos del segle XI (i no de l’època del Bataller o el Monjo, per cert, que son del XII). Aclarit l’assumpte, doncs, canvia el que et vinga de gust perquè quede ben clar, i no quede cap dubte, de la catalanitat original dels 4 bastons, que és el que a tu tant t’importa. Per cert, jo no tinc ciència infusa, i per tant utilitze fonts: en concret per a este article vaig utiltzar el llibre de P.Mª Orts, Història de la Senyera al País Valencià. Salutacions. --Andarella 23:25, 11 oct 2007 (CEST)[respon]

Escut de la Diputació[modifica]

Es diu a l'article que la diputació de València adoptà aquest escut amb errors heràldics i canviant mobles (una creu per un altre, lambrequins...). Hi ha una referència oficial d'això? He intentat trobar info del BOP o per internet (a la web de la diputació hi surt l'emblema, pero no mostra correctament els detalls heràldics), i no hi trobo res relacionat. La intenció és, si és així, fer l'escut adient. Estic treballant en un wikiprojecte a la wiki en espanyol sobre heràldica (Taller de Heráldica y Vexilología) i per fer les coses ben fetes, caldria trobar una font repectada o un text oficial que ho descrigui. Algú m'ajuda? Salutacions. --Hansen 17:29, 28 oct 2007 (CET) (Hansen)[respon]