Vés al contingut

Discussió:Fort Farell

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els gegants posats a la imatge no són el Gegant del Pi, són el Gegant de la Ciutat i Violant d'Hongria. 88.25.161.90 00:01, 4 jul 2007 (CEST)[respon]


Segons Joan Amades, Farell i el Gegant del Pi no són el mateix: "Era tan gran que per caminar feia servir un pi sencer com a bastó, d'aquí ve que moltes vegades se'l confongui amb el Gegant del Pi de Barcelona i se li atribueixi també l'origen de la cançó El gegant del pi.
Fabulari Amades, pàg. 74, Ed. El Mèdol

Els gegants de la fotografia sí que són els gegants del Pi. La cançó tradicional fa referència al gegant de l'esgésia de Santa Maria del Pi de Barcelona. El seu origen és de finals del segle XVIII quan la Rambla de Barcelona es va urbanitzar i passà a anomenar-se popularment "el terrat" per raó del seu passeig enrajolat. A la processó del Corpus el Gegant de la Ciutat tenia el privilegi d'acompanyar la custòdia pel mig del passeig, es dir pel "terrat" i el gegant de Santa Maria del Pi ho feia pel "camí" o sigui, pels carrers laterals encara no empedrats que la gent anomenava d'aquesta manera. La canço no te res a veure amb el Gegant Farell.