Discussió:Gènere (sociologia)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Gènere és l'opció personal per viure segons un gènere social d'home o dona

Aixó és cert?, doncs al meu carnet es varen enganyar, hi diu: sexo/sexe: V/M, podríem incloure el text legal què ho expressa o és que encara no està regulat? Colló i no podríem ficar-ne més, jo vull ser hermafrodita, hi ha gent què preferirà ser andrògina, he he, me'n fuig? Ara en serio, algú que sàpia de lleis, que em traga del dubte sisplau.

Pasqual · * 16:33, 26 gen 2006 (UTC)


Canvis[modifica]

Hola!!

No vull pas posar-me en guerra sobre les identitats sexuals, però he volgut donar una mica de rigor a l'article i l'he canviat des d'un punt de vista de la deficinció sociològica del concepte de "gènere", d'acord amb el títol de l'article Gènere (sociologia).

Per mantenir l'esperit de l'article original he escrit un petit comentari sobre la identificació de la persona amb un o altre gènere independentment del seu sexe, però aquí he començat a tenir problemes i ja no domino tant els conceptes, no sé si hauríem de parlar d'identitat sexual o identitat de gènere, o si són equivalents.

No tenim a la wiki en català una entrada per identitat de gènere,i sí que n'hi ha una per identitat sexual que, segons el text, correspondria a aquest concepte. A la wiki en anglès, en canvi, hi ha les dues entrades i s'hi indica que són dos conceptes relacionats però diferents, encara que no he entès gaire la diferència. En aquesta wiki,l'entrada Sexual identity mostra dues excepcions, la primera seria la identitat segons l' orientació sexual (hetero, homo...) i la segona seria la identificació amb un o altre sexe...però a la pàgina de discussió hi ha una polèmica sobre si aquesta segona excepció hauria de treure's i emprar el concepte d'identitat de gènere. En fi... un embolic. Caldrà consultar fonts primàries.

Finalment m'ha semblat més prudent posar el concepte i l'enllaç menys polèmic identitat de gènere,que segur que vol dir el que volem dir, tot i que l'article no existeixi encara. Salutacions!! --Pyrenées (discussió) 05:16, 25 març 2008 (CET)[respon]

Contingut copiat de Gènere sexual[modifica]

-- Brunnaiz (disc.) 20:51, 9 abr 2023 (CEST)[respon]

Perspectiva de gènere[modifica]

Malgrat les modificacions introduïdes amb bon criteri, el text continua oferint una perspectiva del gènere massa vinculada a una visió particular d'aquesta qüestió i s'allunya del contingut que li atorga el coneixement en matèria de sociologia.

Convindria desproveir-lo d'aquesta visió un pèl ideològica que destil·la per situar el text més com una referència científica que no pas d'una línia de pensament particular. Pelbedetots (disc.) 16:32, 7 nov 2023 (CET)[respon]