Discussió:Imperi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La idea d'"imperi" en el món modern, encara que encara existeix políticament perd coherència semàntica. Així per exemple tot i que la Unió Soviètica va sotmetre molts altres pobles mai va ser per exaltació del seu emperador sinó pretesament per ajudar als altres pobles. En el segle XXI molta gent coincideix a dir que l'únic imperi real que existeix és l'imperi estatunidenc.

Subimperi és un regne que juga a ser un imperi relacionat amb altres potències però que depèn de una altra potència imperial. Per exemple, durant la guerra freda, Cuba i Sud-àfrica van batallar a Angola enlloc de la URSS i els Estats Units respectivament.


Crec que aquests dos paragrafs son molt poc clars i potencialment tendenciosos. Si volem fer analogies de la URSS o els EEUU com a imperis, primer hauriem de veure si es rigoros de fer-ho (no ho tinc gens clar), i si es aixi, deixar clar que volem dir (p.ex., l'ultima frase suggereix que els EEUU en si mateixos son un imperi, cosa que em sembla ridicula). Xevi 18:28 1 ago, 2004 (UTC)

URSS i USA, imperis?[modifica]

Sí. Consulteu "la matemàtica de la història" d'Alexandre Deulofeu i ho veureu clar. D'altra banda, com és que hi ha gent que encara dubta que la URSS i els USA són/foren imperis? Més enllà de si això és bo o dolent, em sembla que és innegable. I Imperi pot ésser perfectament una potència hegemònica, amb territoris molt extensos o a continents diferents. La URSS i els USA s'hi adequen! I França i GB, tot i que no pas a d'altres característiques...

En fi, que s'ha de millorar l'article, però no és pas un article mancat de neutralitat. Ho canviem?

Vilallonga 22:23, 23 feb 2006 (UTC)

Pregunta[modifica]

Perdoneu,pero l'enllaç del imperi español esta en vermell,com que potser un eror de enllaç m'agradaria que algu que hi entengi crompovi si hi ha un artice del imperi español s'hi no mi fico a treballar ara mateox que a la viquipedia en español ya es destacat com en moltres altres llenguas--Dyvid 19:31, 26 març 2007 (CEST)[respon]

No, per ara no existeix. --SMP​·d​·+ 19:44, 26 març 2007 (CEST)[respon]

Definició[modifica]

Un imperi és una extensió molt gran de terra dirgida per un emperador