Discussió:L'Alcúdia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

És sorprenent com des de la Viki, en aquest article sobre l'Alcúdia es vol fer desaparéixer les relacions que fins adés mateix va tindre L'Alcúdia amb Carlet.

La Carta Pobla és la mateixa per als dos pobles ja que L'Alcúdia "depenia" de Carlet fins i tot en el nom. Fou als anys 90 quan deixà de ser "Alcúdia de Carlet" per a passaar a ser només L'Alcúdia.

Tot açò és història i no cal amagar-la, encara que als alcudians els haja ofés des de sempre dir-se "de Carlet". Al contrari, és un guany que la Història arreplegue el seu guany d'independència onomàstica.

No es tracta d'amagar la historia, si no de ser consequents amb ella. Es veritat que l'Alcúdia es va anomenar "Alcudia de Carlet" durant molts anys però, però els alcudians no ens hem sentit mai "de Carlet", de ahí que aquest apèndix ens faça nosa quan ens pregunten "...però, de quína Alcúdia: de Carlet o de Crespins...?. A més, l'utilització que es va fer del nom durant els anys de la dictadura ha fet el seu rebuig més gran si cap.

Institucions i actes culturals.[modifica]

L'Alcúdia compta des dels anys noranta amb un altre grup de danses,"El Bolero, grup de danses de l'Alcúdia", format amb gent provinent del grup de dansa i d'altres agrupacions, que organitza una dansà a Sant Antoni i unes jornades culturals dedicades al bolero i el ball de comptes cada dos anys. Aquest grup s'ha fet per mèrits propis el seu lloc al panorama cultural alcudià i del món del folclore valencià per la rigorositat i saber fer demostrats en les seues tasques de recopilació, restauració i posada en escena de músiques, balls i danses. Seria convenient no ignorar aquest fet i tenir-ho en compte en l'article.