Vés al contingut

Discussió:Manifestació «Llibertat presos polítics. Som República»

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Nom i lema[modifica]

El lema "Manifestació «Som República»" que s'utilitza per al nom de l'article i en la introducció és parcial (en el doble sentit de "no complet, no total" i en el de tenir "una prevenció en favor d'un dels costats d'una qüestió") i, per tant, no es correspon amb la realitat.

Dit amb tota cordialitat, s'ha de canviar, com abans millor, pel complet "Llibertat presos polítics. Som República" per no faltar a la veritat. Las raons són múltiples i penso que consistents:

  • Tan sols cal entrar les paraules entre cometes en una cerca a internet.
  • Així figura en la referència utilitzada, ja des de la primera edició de l'article ([1]), i en la referència actual de la introducció ([2])
  • També s'afirma en la secció Convocatòria del propi article.
  • Tant la mobilització (en la meva opinió), com la immensa majoria de les pancartes, els eslògans i el mateix contingut de l'acte final amb els seus parlaments i intervencions (tot això objectiu), han estat centrats en la part "Llibertat presos polítics" del lema.

Podia haver fet directament el reanomenament i l'edició de la introducció, però he optat per "passar-ho" abans per la discussió. Si no hi ha una oposició clara (que em costaria entendre) prou immediata, em permetré tirar-ho endavant (i adaptar convenientment la notícia a "Actualitatportada/Contingut"). --FranSisPac (disc.) 02:57, 12 nov 2017 (CET)[respon]

D'acord. Pau Cabot · Discussió 08:40, 12 nov 2017 (CET)[respon]
Endavant.KRLS , (disc.) 09:08, 13 nov 2017 (CET)[respon]