Discussió:Medicina

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

la introducció té errades de redacció que dificulten la redacció, per exemple quan aludeix als camps com la fisioteràpia diu que no pertanyen a la medicina perquè són diplomatures, mentre que en cap moment s'estava aludint a la carrera sinó a la ciència--barcelona 21:25, 16 des 2005 (UTC)

Això ja està solucionat. --Javi Sorribes 13:50, 3 jul 2006 (UTC)

Què vol dir?[modifica]

Coses que no entenc:

  • «A l'origen de qualsevol civilització, es busca per la interpel·lació no del malalt, sinó de la "força", "ésser misteriós" o element vital que l'ha envaït.»
  • «A partir de la segona meitat del segle XVII i durant el XVIII, la informació existent es va precist, ordenant i completant.»

Caldria que algú que en sàpiga del tema es respassés l'article, que hi ha moltes coses bastant mal redactades. --83.43.179.39 14:46, 3 jul 2006 (UTC)

Corregeixo aquestes dues frasses. que passen a ser:
  • A l'origen de qualsevol civilització, enlloc de buscar les causes de la malaltia interrogant al malalt, es busquen a forces sobrenaturals o esperits.
  • A partir de la segona meitat del segle xvii i durant el xviii, la informació existent es va fent més precisa, ordenada i completa.

Qualsevol altra correcció serà benvinguda. --Javi Sorribes 18:10, 3 jul 2006 (UTC)

A més...[modifica]

A més de corregir els errors de redacció (tasca força important), m'agradaria veure propostes sobre quina altra informació es pot incloure a aquest article. --Javi Sorribes 18:14, 3 jul 2006 (UTC)

Mirant, per exemple, l'article en anglés, jo hi posaria un apartat sobre la pràctica mèdica i la relació metge-pacient i un altre sobre la carrera de Medicina a Espanya com a l'article que vaig fer de farmacèutic. També posaria enllaços dels col·legis de Metges de Catalunya, València, Balears, Andorra i la Catalunya Nord i ja està, crec jo. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:58, 3 jul 2006 (UTC)
Els enllaços externs als col·legis de metges ja estan (tot i que no he trobat els de la Catalunya Nord). --Javi Sorribes 07:05, 4 jul 2006 (UTC)

Felicitats![modifica]

Ja sobrepassem a la wikipedia castellana en contingut d'aquest article de medicina!! ( sense comptar amb els enllaços, on hi estic treballant a conciència!). Ànims! --Grieret 20:39, 9 oct 2006 (UTC)

Error[modifica]

Hola companys. Primer de tot felicitar-vos per la pàgina. M'agradaria aclarar que hi ha un error històric sobre el símbol de la medicina. El símbol propi es la "vara d'Esculapi" i no el Caduceu, hi ha una confusió històrica:

http://es.wikipedia.org/wiki/Vara_de_Esculapio => fa referència a l'error

http://ca.wikipedia.org/wiki/Vara_d%27Esculapi

Que a, a més a més, és el símbol que apareix en les orles de graduació de les promocions de metges (us ho dic de bona font).

Més fonts:

http://www.scf.sld.cu/html/historia/esculapio-caduceo.htm

http://bvs.sld.cu/revistas/his/cua_87/cua0487.htm

D'altra banda, crec que seria molt més rigurós, quan fem el llistat d'especialitats, seguir com a criteri les especialitats oficialment reconegudes pel Ministeri de Sanitat i Consum:

http://www.msc.es/profesionales/formacion/guiaFormacion.htm

Tantmateix, fer servir el nom oficial de les mateixes. Si ningú si oposa, jo mateix estic disposat a modificar l'article.

Salutacions!!

Medecina vs medicina[modifica]

Segons el DIEC medecina és sinònim de medicament i no de medicina. Per tant medecina hauria de redireccionar a medicament.el comentari anterior sense signar és fet per Jss (disc.contr.) 17:00, 21 des 2007 (CET)[respon]

D'acord. Fet.--Peer (discussió) 17:47, 21 des 2007 (CET)[respon]

Metges notables[modifica]

Cal tenir una llista de noms que simplement es pot solucionar amb la categoria pertinent. Estaria bé que hi pogués haver un mínim d'explicació de perquè s'agrupen aquí. Quina contribució cabdal han fet? --Bestiasonica (disc.) 13:20, 17 oct 2010 (CEST)[respon]

El que caldria és que existís l'article metge. --79.148.171.195 (discussió) 23:22, 9 ago 2011 (CEST)[respon]