Vés al contingut

Discussió:Període romà a Catalunya

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Catalunya avant la lettre? Es podria optar per la solució historiogràfica de precatalunya tot i que no m'entusiasma... No veig gaire bé de parlar de Catalunya en un moment en el qual Catalunya no existia. Simplement es fa la història del nord-est peninsular o del nord-est de la provincia tarraconense, o la història del part del conuentus tarraconensis.

Vilallonga · (digui digui) 19:49, 23 ag 2006 (UTC)

En les enciclopèdies és absolutament normal que es parli de períodes molt anteriors d'una població, regió o estat als de la seva existència. No és incorrecte. Parlar per exemple de la "prehistòria de Catalunya" significa parlar del que hi havia en el territori conegut actualment com a Catalunya en la prehistòria. Fulleja enciclopèdies en l'apartat d'història i veuràs que sempre es remonten a les primeres civiltazacions del territori (mira a Iraq a veure què hi trobes, per exemple). El que a mi no m'agrada és el to del títol. Crec que hauria de ser Període romà de Catalunya o alguna cosa així. El títol actual em sona a llibre de text. Llull · (vostè dirà) 19:55, 23 ag 2006 (UTC)
Estic d'acord amb la teva proposta: és sistemàtica i es podria aplicar a la resta d'articles de la sèrie. Tanmateix, jo diria Període romà a Catalunya. La preposició, en aquest cas, és important i una "a" recolliria que es tracta d'una etapa en la qual Catalunya no existia, em sembla. Què hi dius?
Vilallonga · (digui digui) 20:00, 23 ag 2006 (UTC)
Tens raó, la preposició "a" s'hi escau més. Llull · (vostè dirà) 20:11, 23 ag 2006 (UTC)
Fem-ho, doncs. Vilallonga · (digui digui) 20:12, 23 ag 2006 (UTC)
Podríem esborrar les redireccions (em sembla que ja no hi apunta res). Com dius tu, Llull, són innecessàries :D Vilallonga · (digui digui) 20:27, 23 ag 2006 (UTC)