Vés al contingut

Discussió:Puigmal (mitologia)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'usuari no registrat 81.36.161.39 considerava que en aquest article Puigmal (mitologia) hi havia frases clavades de http://members.fortunecity.es/mitcat/bosc.html, per cert una bona pàgina web amb tot tipus de llegendes i mitologies d'arreu els països catalans, i n'ha demanat un aclariment sobre els drets d'autor abans d'eliminar la pàgina (si voleu més informació podeu adreçar-vos al següent apartat de discussió: en parlem?, on se'n parla).

Bàsicament la rondalla, mite descrit a l'article, s'ha escrit a partir de l'explicació tradicional d'aquesta i emprada com a font contrastada l'article "Un fabulari que ressorgeix a cada revolt" d'en Bernat Ferrer i Frigola de la revista, setmanari, núm. 1.159 (29 d'agost del 2006) d'El Temps, pàgina 64-65.

Concretament amb el comentari de l'usuari 81.36.161.39 respecte la web mitcat: els pocs elements comuns són propis de la mateixa rondalla i per tant de domini públic: "Amo i senyor de la vall de Ribes" i "vestit de neu i és el protector dels arbres i els animals", frases que coincideixen clavades tant la web i l'article d'El Temps, considero que perquè són part de l'essència de la transmissió verbal de la mitologia.

--filumestre 12:53, 3 febr 2007 (CET) en parlem?