Vés al contingut

Discussió:Regió del Ruhr

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

a vp:en diuen que és la 5a àrea urbana d'europa, ja que a part de moscou, londres i paris citen madrid. Caldria comprovar qui té raó. --83.32.65.129 00:09, 15 ag 2007 (CEST)

I ja de pas, si istanbul passa dels 10M d'habitants, per què no se l'inclou? O és que només compten la meitat de la ciutat que està a europa? --83.32.65.129 00:25, 15 ag 2007 (CEST)
Tot depèn del punt de vista. La Regió del Ruhr és un grup de ciutats les quals estan més o menys distants del riu Ruhr i que per tant no és fàcil de determinar quines formen part del Ruhrgebiet i quines ja formen part de la regió del Rin-Ruhr (en la qual s'inclou per exemple fins a Colònia, la qual no és clarament de la regió del Rin però que es pot considerar que forma part de la mateixa àrea metropolitana). Així, si mirem la Llista d'aglomeracions de la Unió Europea apareix a la tercera posició. Però aquesta mateixa llista a l'anglesa ha estat actualitzada en:Largest urban areas of the European Union i ja no consideren la Regió del Ruhr sola, sinó que l'inclouen dins el Rin-Ruhr. I després hi ha altres diverses llistes segons el gust (amb àrea metropolitana, seguint les fronteres estrictes de la pròpia ciutat, etc, vegeu la llista d'enllaços que hi ha a sota de l'article que he esmentat de l'anglesa) i a cadascuna l'ordre surt diferent. Sobre el tema Turquia, a una llista apareix, a les altres no. Suposo que deu ser segons el punt de vista del qui fa la llista...--Xtv (que dius que què?) 11:58, 15 ag 2007 (CEST)