Vés al contingut

Discussió:Scrabble

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En el joc de l'Scrabble sempre hem de parlar de valor facial de les lletres i de valor de posició de lletra o de paraula. És a dir, cada lletra té un valor únic, generalment associat a la freqüència d'ús que la lletra té en la llengua en que es juga, que pot augmentar si la seva fitxa ocupa una casella del tauler que multiplica per dos o per tres el seu valor. A més, hi ha al tauler determinades caselles que afecten a la paraula, així multipliquen per dos o per tres el valor total que hagin sumat totes les seves lletres. En català, s'hi han afegit la Ç, la L·L i la NY que tenen el valor màxim de 10 punts i, en canvi, no s'hi inclouen la K, la W i la Y per la seva escassa o nul·la presència a la llengua catalana.

YZAGUIRRE I MAURA, Lluís: Diccionari oficial de l'Scrabble en català (DOSC)

idees per a posar-m'hi.[modifica]

--Viktor 22:53 19 jul, 2005 (UTC)

Aquí un queimadero[modifica]

Hola, Viktor. Aquí en tens un que cada dimecres juga a la lliga scrabblera del Queimada, per si et cal alguna mena d'ajut... Enric 09:03 20 jul, 2005 (UTC)

Articles de temàtica escrablística[modifica]

Estic treballant, a estones, en la millora i ampliació d'aquest article i en la creació d'altres articles de temàtica escrablística. Els diversos campionats mundials, terminologia, diccionar, etc. --Unjoanqualsevol (disc.) 22:08, 20 maig 2009 (CEST)[respon]