Discussió:Sext Empíric

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola,

Segons l'edició dels "Esbossos pirrònics" de Gredos (1a edició, 1993), Sext Empíric hauria nascut a la segona meitat del segle I d.C i hauria mort entre el 130-140 d.C. Per tant, les dades donades en aquest article (filòsof del segle II, obra publicada entre 180 i 200 d.C.) no serien del tot correctes. Tot i això, tenint en compte que no hi ha certeses absolutes sobre aquestes dades, incio una discussió al respecte enlloc de rectificar, per tal que s'aportin altres fonts.

--Carlus Jové i Buxeda (discussió) 20:26, 25 gen 2009 (CET)[respon]

He intentat consultar altres fonts i hi ha divergències molt importants, però la dada que dones està molt allunyada de la que es dona a altres llocs. Unes quantes esmenten dades similars a la que tenim aquí: a la Stanford Encyclopedia of Philosophy diuen que les seves obres daten del 200 d.C, aproximadament. Aquí se'l situa entre 160-200. A la majoria de wikis, el situen per aquestes dates, tot i que podria ser incorrecta (a la francesa, per exemple, no es mullen gaire i diuen que "fou actiu cap al 190 dC"). D'altra banda, aquí diu que va viure entre finals del segle II i principis del III, però no sé si és molt fiable. --Meldor (discussió) 21:39, 25 gen 2009 (CET)[respon]

Hola Meldor,

En general, s'acostuma a dir que les edicions de Gredos són de les millors per filosofia clàssica i llatina, però ja que hi ha referències tan diferents millor seguir buscant. Per la meva part, demà vaig a la universitat i aprofitaré per consultar un parell d'Històries de la Filosofia (Bréhier i Copleston) i li ho preguntaré a un professor de Filosofia Medieval, a veure si me'n sap treure l'aigua clara.

Crec que la millor opció seria decantar-se per la data de més consens, i en tot cas deixar l'altre (o les altres) com a apunt, per evidenciar que no està la cosa massa clara ni entre els erudits :)

--Carlus Jové i Buxeda (discussió) 09:37, 26 gen 2009 (CET)[respon]

Bé, sembla que algú més llançat ho ha rectificat :) Tot i això, crec que seria convenient incloure diferents posicions amb les seves respectives referències.

--Carlus Jové i Buxeda (discussió) 20:32, 31 gen 2009 (CET)[respon]