Vés al contingut

Discussió:Sil·labari cherokee

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Crec que hauria de ser adaptat al català sota la forma de txeroqui, sent que en Anlgès és cherokee i que prové de la paraula tsalagi, hi hauriem de respectar el so africat. Com s'ha dit en altra discussió el mot no està encara normalitzat, i lo correctíssim seria deixar la forma anglesa.--ludor 19:04 21 jul, 2005 (UTC)

Vaig partir de l'entrada apuntada per l'article sil·labaris. Entenc les teves raons i les trobo completament congruents i lògiques. Encara aniria més lluny, cal catalanitzar-ho o podem deixar cherokee? He consultat la GEC i allà recull cherokee. Clar que per ser correctes potser caldria fer l'entrada com sil·labari tsalagi, amb una remissió des de sil·labari cherokee i sil·labari txeroqui. Massa rebuscat?--CarlesVA 08:33 22 jul, 2005 (UTC)

tsalagi/txeroqui/cherokee[modifica]

Quant a tsalagi, crec que molt poca gent es ficaria a cercar el sil·labari per esta paraula, però si hi ha una possibilitat es podria incluir. Fins i tot pot ser una mica fastigós perque es pronuncia tsalagui, i doncs induiria a error.

Jo sóc en certa manera un anglòfob, no a nivell de persones, però sí al de invasió cultural. Tampoc em considere conservador, però m'agrada veure que una llengua siga capaç d'adaptar els mots extrangers a la seua manera. En portuguès, per exemple, per al Kirguizistan o Kazakhstan l'adapten sota les seues normes ortogràfiques, aleshores escriuen Quirguistão i Cazaquistão.

txeroqui simplement em sembla millor adaptació que xeroqui.

nova estructuració dels articles relacionat amb txeroqui[modifica]

He creat una pàgina de desambiguació anomenada Txeroqui

Ens porta a:

  • txeroqui (poble)
  • txeroqui (llengua)

I hi he afegit una pàgina relacionada: sil·labari txeroqui.

Els articles llengua cherokee i llengua tsalagi els he proposat per esborrar, però els he reanomenat sota cherokee i tsalagi.

Tots els vincles que anaven a aquest dos primers articles els he redireccionat als article més apropiat.

ludor 17:19 26 jul, 2005 (UTC)