Domingo Martínez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDomingo Martínez
Biografia
Mort1273 Modifica el valor a Wikidata
Bisbe
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósacerdot catòlic Modifica el valor a Wikidata

Domingo Martínez o Martín[1] (m. 1273) va ser un religiós castellà. Va ser escollit l'any 1273 bisbe d'Àvila, però va morir el mateix any en qualitat d'electe sense arribar mai a prendre possessió del seu càrrec a la diòcesi.

No es tenen gaires dades d'aquest prelat, abans de ser bisbe electe havia estat ardiaca d'Olmedo.[1] A la capella de Velada de la catedral d'Àvila hi ha una tomba que fa referència a aquest bisbe i n'esmenta la data de la seva mort,[2] però és ben possible que aquesta no fos la seva tomba veritable, doncs les lletres gòtiques dels sepulcres de la catedral referents a bisbes van ser posats al segle xvi, vers el 1550,[3] a partir de notícies que es tenien a l'època sobre bisbes anteriors. Per tant, hi ha molts dubtes que les tombes episcopals d'Àvila corresponguin als bisbes que s'esmenten en els sepulcres.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Barrios García, Ángel. Documentación medieval de la Catedral de Ávila (en castellà). Salamanca: Ediciones Universidad de Salamanca, 1981, p. 194. 
  2. Ballesteros, Enrique. Estudio histórico de Ávila (en castellà). Ávila: Tipografía de Manuel Sarachaga, 1896, p. 362. 
  3. Quadrado, José María. España: sus monumentos y artes... Salamanca, Ávila y Segovia (en castellà). Barcelona: Establecimiento Tipográfico-Editorial de Daniel Cortezo, 1884, p. 363.