Vés al contingut

EMBiology

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
EMBiology
ProductorElsevier (Països Baixos)
Històriades de 2005 fins a l'actualitat
Idiomesanglès
Accés
ProveïdorsOvid Technologies (exclusivament)
CostSubscripció
Cobertura
Disciplinesbiologia molecular, biotecnologia, genètica, bioquímica, microbiologia, biologia cel·lular, biologia del desenvolupament, agricultura, ciències dels aliments, ciències vegetals, zoologia, ciències ambientals, ecologia, toxicologia, ciències de laboratori (recerca fonamental) i ciències en el camp (ciències aplicades)
Contingut dels registresÍndex, resum i text complet
Format de coberturatext complet, llibres, revistes científiques, revistes electròniques, publicacions comercials, dades bibliogràfiques, vocabulari de taxonomia dels organismes i diccionari de sinònims de ciències de la vida
Cobertura temporalla cobertura és des de 1980 fins a l'actualitat
Cobertura geoespacialinternacional - global
Nombre de registres+ de 4 milions
Freqüència d'actualitzaciósetmanalment i 250.000 per any
Enllaços

EMBiology és una base de dades bibliogràfica que se centra en la indexació de la literatura en les ciències de la vida en general. La cobertura inclou la recerca fonamental i la recerca aplicada.

Va ser creada el juny de 2005, per l'editorial Elsevier. Està dissenyada per ser més petit que EMBASE, amb resums i la indexació de 1.800 revistes no cobertes per la base de dades més gran. Tanmateix, hi ha certa superposició. Per tant, està dissenyada específicament per a les institucions acadèmiques que van des de petites a mitjanes i totes les companyies biotecnològiques i farmacèutiques.

Amb cobertura mundial i cobertura de fitxers posteriors a 1980, aquesta base de dades conté més de quatre milions de registres bibliogràfics, amb 250.000 registres addicionals anuals. Té cobertura per cobrir la indexació de 2.800 títols actius; es tracta de revistes acadèmiques revisades, publicacions comercials i revistes que només estan en format electrònic. Un diccionari de sinònims de ciències de la vida conegut com a EMTREE (vegeu la secció a continuació), i un vocabulari de taxonomia d'organismes de 500.000 termes també formen part d'aquesta base de dades.

El vocabulari de l'organisme prové de les taxonomies descrites pel National Center for Biotechnology Information (NCBI) i pel Integrated Taxonomic Information System (ITIS). Altres recerques de recursos d'Internet que estan disponibles són els números de registre CAS, els números de la comissió enzimàtica, Cross Archive Searching (ARC), ChemFinder, la informació de seqüència molecular, Resource Discovery Network (RDN) i Scrius.

La cobertura de temes inclou biologia molecular, biotecnologia, genètica, bioquímica, microbiologia, biologia cel·lular, biologia del desenvolupament, agricultura, ciència alimentària, ciències vegetals, zoologia, ciències mediambientals, ecologia, toxicologia, ciències de laboratori (investigació fonamental) i ciència en el camp (ciències aplicades).[1][2][3][4]

Emtree[modifica]

Emtree és un diccionari de sinònims de ciències de la vida publicat per Elsevier dissenyat per donar suport a EMBASE i a EMBiology. Aquesta base de dades conté descripcions de tota la terminologia biomèdica, indexació de fàrmacs i malalties amb 56.000 termes de cerca i 230.000 sinònims.[5]

Referències[modifica]

  1. Description of EMBiology «Ovid and Elsevier announce exclusive partnership...» (Online). Ovid Technologies, Inc., 2005. Arxivat de l'original el 2011-09-29. [Consulta: 30 gener 2011]. Press release
  2. News release. «Ovid, Elsevier Launch EMBiology» (Online). All business.com, 01-07-2005. [Consulta: 30 gener 2011].
  3. «Open access journals listed in EMBiology» (Online). Ovid Technologies, 09-01-2006. Arxivat de l'original el 2011-07-13. [Consulta: 30 gener 2011].
  4. Weekly News Digest. «Ovid Expands Electronic Content» (Online). Information Today, 10-10-2005. [Consulta: 30 gener 2011].
  5. «EMTREE the Life Science Thesaurus» (Online). Elsevier. [Consulta: 30 gener 2011].

Enllaços externs[modifica]