Ecologia del comportament

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Alguns exemples d'ecologia del comportament
Pingüins en cleptotèrmia a l'Antàritida
Oques volant en formació V aerodinàmica
Ball de les abelles
Elefant africà travessant un riu
Una granota amb el sac vocal inflat
Una gasela saltant

L'ecologia del comportament és la ciència que estudia les bases evolutives pel comportament animal (etologia) que es deguin a les pressions ecològiques. L'ecologia del comportament emergeix de l'etologia des dels estudis del comportament animal que va fer Niko Tinbergen.

l'ecologia del comportament estudia les implicacions ecològiques i evolutives de les estratègies de comportament dels animals en situacions rellevants des del punt de vista de la teoria de l'evolució neodarwinista, també coneguda com a síntesi evolutiva moderna o teoria sintètica de l'evolució.

Si un organisme té una característica que li proporciona un avantatge selectiu (és a dir, de significacació adaptativa) en un nou ambient la selecció natural l'afavorirà.

Els individus sempre competeixen amb els altres pels recursos limitats que inclouen l'aliment, territoris i les parelles. El valor d'un comportament social depèn en part dels comportament social dels animals veïns John Maynard Smith (1982) va establir el terme d'estratègia estable evolutivament a partir de la teoria dels jocs de l'economia.[1]

Referències[modifica]

  1. Maynard Smith, J. 1982. Evolution and the Theory of Games.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ecologia del comportament