Edifici a la Riera, 46 (Mataró)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Edifici a la Riera, 46
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVI, XX
Característiques
Estil arquitectònicGòtic
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMataró (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióLa Riera, 46
Map
 41° 32′ 23″ N, 2° 26′ 42″ E / 41.53959°N,2.44488°E / 41.53959; 2.44488
Bé cultural d'interès local
Data7 abril 2003
Id. IPAC8719 Modifica el valor a Wikidata

L'edifici a la Riera, 46 de Mataró (Maresme) és un edifici gòtic que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

La finestra gòtica geminada presenta els brancals l'ampit i la llinda de carreus de pedra. La llinda està treballada de manera que forma dos arcs conopials amb els lòbuls esculpits. Originàriament hi havia una petita columneta que els separava. Hi ha un guardapols superior rematat amb escultures a la línia de les impostes i una escultura de Santa Magdalena al centre. Es tracta d'un típic finestral català del segle xvi al qual se li ha afegit tota l'ornamentació escultòrica de la llinda i sota l'ampit.[1]

Fou reformat a començaments de segle XX sota el disseny de Josep Puig i Cadafalch i l'obra de l'escultor Eusebi Arnau, el mateix que realitzà un dels més grans conjunts d'escultura a la Casa Ametller de Barcelona.[1] Les escultures foren realitzades al taller dels germans Jujol.[1] L'obra de Puig i Cadafalch es caracteritza per la utilització de formes del gòtic i el predomini de les arts aplicades a les seves obres.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Edifici a la Riera, 46». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 14 abril 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Edifici a la Riera, 46
  • «Carrer de la Riera». Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.