El missatger de l'amor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'obra artísticaEl missatger de l'amor

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspintura Modifica el valor a Wikidata
CreadorMarie Spartali Stillman Modifica el valor a Wikidata
Creació1885
MovimentPrerafaelitisme Modifica el valor a Wikidata
Materialtremp
aquarel·la Modifica el valor a Wikidata
Mida81,3 (alçària) × 66 (amplada) cm
Col·leccióMuseu d'Art de Delaware (Delaware) Modifica el valor a Wikidata
Catalogació
Número d'inventari1935-75 Modifica el valor a Wikidata

El missatger de l'amor és una aquarel·la realitzada per Marie Spartali Stillman (1844-1927) que presenta un colom que ha portat una carta d'amor a una dona amb una rosa vermella que està davant d'una finestra oberta, i que sosté davant seu un brodat d'un Cupido amb els ulls embenats.[1][2] La pintura va ser adquirida el 1901 per Samuel Bancroft i ara està al Museu d'Art de Delaware.

La pintura[modifica]

El missatger de l'amor reflecteix la influència de la incipient pintura prerafaelita i del renaixement italià. Els símbols retratats a la pintura, incloent el colom, la rosa, l'heura, i el Cupido amb els ulls embenats "suggereix constància, fidelitat, i bellesa en plena floració," però també suggereix "bellesa en la cúspide de la decadència, sensualitat, i el dolor que les fletxes de Cupido poden infligir". La presència de Venus es representa per la rosa i el colom, de manera que l'"escena pot oferir un contrast entre bellesa, amor, i l'abundància de Venus i la sensualitat i impredictibilitat del seu fill Cupido."[2]

L'artista modestament va descriure la pintura el 1906:

« M'agradaria poder dir alguna cosa interessant sobre les meves imatges a casa del senyor Bancroft [,] no són més que estudis de caps fetes pel plaer de la pintura. L'efecte d'un cap just a la finestra d'ull d'una certa butlla de l'estudi d'un amic on jo estava treballant un hivern va suggerir el missatger d'amor - que és tot ... [ Missatger d'Amor ] és simplement un estudi d'un model. La meva filla Effie que estava llavors a l'escola no [era] capaç de seure que jo acabés d'ella. He pintat un paisatge de la Villa Borghese Roma com el fons quan havia de fer diversos canvis en la imatge, mentre que a Roma.[3] »

El crític Jan Marsh suggereix que l'estudi amb les finestres amb vidres circulars podria ser de la casa d'Edward Burne-Jones "The Grange" a Fulham.[2]

Origen i exposicions[modifica]

L'artista va exhibir la pintura a la Grosvenor Gallery de Londres el 1885. Aquesta galeria és considerada una peça clau en la difusió de l'obra de Stillman, i on El missatger de l'Amor va ser considerat una de les obres més importants quan la va presentar els anys 1880.[4] Samuel Bancroft, Jr. va adquirir la pintura el 1901 per 100 lliures, després de veure'l a casa de la filla de l'artista Effie (Euphrosyne) Stillman.[2] Llavors va ser exposada a Filadèlfia (1901), abans de ser donada al Museu d'Art de Delaware (llavors anomenat Wilmington Society of the Fine Arts) el 1935. També va ser exposat a Washington (1977), Richmond (1982), i New Haven (1996).[2]

Referències[modifica]

  1. Binkowski, Kraig; Delaware Art Museum. Delaware Art Museum: Selected Treasures (en anglès). Londres: Scala, 2004, p. 136. 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 Waking Dreams, p. 262.
  3. Recollit a Waking Dreams, p. 262.
  4. Casteras, Susan P.; Colleen Denney The Grosvenor Gallery: a palace of art in Victorian England (en anglès). Yale University Press, 1996, p. 209. ISBN 9780300067521.  Veure p. 87.

Fonts[modifica]

  • Wildman, Stephen; Laurel Bradley; Deborah Cherry; John Christian; David B. Elliott; Betty Elzea; Margaretta Fredrick; Jan Marsh. Waking Dreams, the Art of the Pre-Raphaelites from the Delaware Art Museum. Art Services International, 2004, p. 395.  p. 395. Veure, especialment, pp. 262–263.