Vés al contingut

Electronic sell-through

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Electronic-sell-through o EST és un mètode de distribució de mitjans on els consumidors paguen una única tarifa per descarregar un arxiu multimèdia i poder emmagatzemar-lo en un disc dur.[1] Encara que l'EST es descriu sovint com una transacció que atorga el contingut com a "propietat" del consumidor, aquest pot ser inutilitzable després d'un període determinat o no ser visible a través de plataformes competidores.[2] l'EST és alhora utilitzat per una àmplia gamma de productes dels mitjans digitals, així com pel·lícules, audiovisual televisiu, música, jocs o aplicacions mòbils. El terme és molt sovint associat amb el concepte de descàrrega pròpia (DTO).

Cinema i Televisió[modifica]

El mercat de cinema i televisió quant a l'entreteniment domèstic format pel lloguer i la venda del contingut, es valora en uns 18.800 milions de dòlars entre els quals també trobem els beneficis de l'Electronic sell-through. L'any 2010, l'EST va generar 683 milions de dòlars dels ingressos totals d'entreteniment a la llar, posant-lo darrere dels fluxos d'ingressos més lucratius de vídeo per cable a la carta (VOD) i video a la carta a Internet (iVOD), que va combinar fins a 1,8 mil milions de dòlars en el mateix període.

El 2010, l'iTunes Store d'Apple va representar tres quartes parts del negoci dels Estats Units.[3] La resta del mercat d'EST va estar dominat per Microsoft (a través de la seva plataforma Zune Video), Sony, Amazon VOD (ara Amazon Video) i Walmart (a través del seu servei VUDU).

Referències[modifica]

  1. «Turning Digital into Dollars» (en anglès). PublishersWeekly.com.
  2. «Digital Glossary | Home Media Magazine», 14-03-2012. Arxivat de l'original el 2012-03-14. [Consulta: 14 desembre 2017].
  3. «Apple iTunes Remains Dominant in U.S. Online Movies in 2010, Despite Competitors' Inroads - IHS Technology». [Consulta: 14 desembre 2017].