Els nens del Brasil

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEls nens del Brasil
The Boys from Brazil
Fitxa
DireccióFranklin J. Schaffner
Protagonistes
Director artísticGil Parrondo
ProduccióStanley O'Toole, Martin Richards i Robert Fryer
Dissenyador de produccióPeter Lamont Modifica el valor a Wikidata
GuióHeywood Gould, adaptació de la novel·la homònima d'Ira Levin
MúsicaJerry Goldsmith
FotografiaHenri Decaë
MuntatgeRobert Swink
VestuariAnthony Mendleson
ProductoraITC Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorTwentieth Century Fox
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Regne Unit
Estrena1978
Durada123 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeLisboa, Portugal, Viena, Àustria i Paraguai Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost12 milions de dòlars
Descripció
Basat enThe Boys from Brazil (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GènereThriller
Temaclonació i científic boig Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBrasil, Pennsilvània i Viena Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientaciódècada del 1980 Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

IMDB: tt0077269 Filmaffinity: 210289 Allocine: 46998 Rottentomatoes: m/1002993-boys_from_brazil Letterboxd: the-boys-from-brazil Mojo: boysfrombrazil Allmovie: v6881 TCM: 69532 Metacritic: movie/the-boys-from-brazil TV.com: movies/boys-from-brazil AFI: 56215 TMDB.org: 16241 Modifica el valor a Wikidata

Els nens del Brasil (original: The Boys from Brazil) és una pel·lícula britànico-estatunidenca dirigida per Franklin J. Schaffner, estrenada el 1978, adaptació de la novel·la homònima d'Ira Levin. Ha estat doblada al català.[1]

Argument[modifica]

Viena, Àustria, una mica abans dels anys 1980. Ezra Lieberman és un cèlebre caçador de nazis (inspirat en Simon Wiesenthal) que viu amb la seva germana en un pis vell. Rep un dia la trucada d'un jove jueu, Barry Kohler, procedent del Paraguai, que ha trobat el rastre de nombrosos oficials nazis i pensa que es prepara un complot. Malgrat les recomanacions de Lieberman que li suggereix vivament anar-se’n del país per la seva pròpia seguretat, Kohler decideix saber-ne més. Després d'haver descobert la vil·la on es mantindrà una reunió secreta, suborna un jove criat per col·locar-hi un micro. L'estratagema funciona.

El cap d'aquesta conspiració no és altre que el macabre Josef Mengele, antic metge del camp d'extermini d'Auschwitz, i conegut per les experiències pseudomèdiques que va efectuar en els presoners durant la Segona Guerra Mundial.

Mengele descriu als seus comparses el projecte d'assassinat en dos anys de 94 funcionaris arreu del món. Tots tenen en comú de ser pares de família, sexagenaris i tenir una esposa molt més jove que ells. Aquests assassinats han de passar per accidents.

Mentre el jove Barry grava la conversa, el micro és descobert. Fuig, torna al seu hotel, telefona a Lierberman i li fa escoltar el casset just abans de ser assassinat.

El vell Ezra, en principi dubitatiu, portarà la investigació i gràcies als nombrosos articles de premsa que li transmet un amic periodista, ret visita a les vídues, el marit sexagenari de les quals han perdut de sobte la vida.

Quina no és la seva sorpresa quan troba, a milers de quilòmetres de distància, els fills d'aquests desgraciats: tots s'assemblen! A més, tots han estat adoptats.

Mentre que els homicidis prossegueixen, la curiositat i sobretot la notorietat de Lieberman posen nerviosos els socis de la conspiració, que aturen el projecte contra l'opinió de Mengele. Massa tard! El caçador de nazis descobreix l'horrible veritat: aquests joves nois escampats per Amèrica i Europa són els clons d'Adolf Hitler! L'objectiu? Establir, en un temps, el 4t Reich.

Descobert el seu complot, els oficials nazis cremen la casa de Joseph Mengele, esborren els rastres però el perden per poc. Aquest ja ha agafat l'avió per anar al Canadà per tal de continuar la seva obra i eliminar el molest caçador jueu. Després d'haver matat un altre pare de família, el sinistre doctor s'enfronta el seu vell enemic que ha arribat mentrestant. Té lloc una llarga lluita, interrompuda pels dobermans de la propietat. Bobby, el fill de la casa, entra aleshores i ordena als gossos d'atacar. Trossejat per aquests monstres, Mengele sucumbeix i permet així a Ezra de sostreure la llista de les famílies encara en perill per finalment destruir-la.[2]

Repartiment[modifica]

Premis i nominacions[modifica]

Premis[modifica]

Nominacions[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

Referències[modifica]

  1. Els nens del Brasil
  2. «The boys from Brazil». The New York Times.

Enllaços externs[modifica]