Emilie Ulrich

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEmilie Ulrich

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement26 novembre 1872 Modifica el valor a Wikidata
Mort31 gener 1952 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Copenhaguen (Dinamarca) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant d'òpera Modifica el valor a Wikidata
VeuSoprano Modifica el valor a Wikidata

InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 3ae444f3-52b4-400f-9e67-2ab3af801bfe Modifica el valor a Wikidata

Emilie Ulrich (26 de novembre de 1872 - Copenhaguen, 31 de gener de 1952) Copenhaguen, fou una cantant d'òpera danesa, en el registre de soprano.

Va ser educada per Sophie Keller i més tard a Alemanya, i va debutar al Teatre Reial el 9 de maig de 1894 com a Margarethe a Mefistofele d'Arrigo Boito. Després va participar en el "Royal Theatre" fins a la seva sortida el 1917. Per la veu brillant i clara de soprano d'Ulrich se li va oferir un lloc destacat al repertori d'òpera, juntament amb cantants com Niels Juel Simonsen, Vilhelm Herold i Helge Nissen. Ben aviat va cantar papers patètics importants com Senta a Der fliegende Holländer, Elsa a Lohengrin, Julia a Romeo i Julieta, Violetta a La traviata i Nedda a I pagliacci, i posteriorment papers més lleugers com Rosina a Barbiere di Siviglia, Zerlina a Don Giovanni i Angela a Le Domino noir.

Ulrich no es considerava un gran talent dramàtic, però la comprensió i l'empatia musical van caracteritzar el seu art i, quan el paper s'adaptava a la seva personalitat, es va dir que li va aportar una poesia peculiar. En aquest paper, Mimi a La Bohème, va actuar per última vegada el 21 de maig de 1917. Va ser cantant de cambra reial i es va casar el 1899 amb el tinent Kay Ulrich. El 1917 va rebre la medalla Ingenio et arti, i el 1932 va rebre la beca de viatge de dones Tagea Brandt per a dones. Entre les seves alumnes va tenir a Sylvia Schierbeck.

Referències[modifica]

  • Ulrich, Emilie i Salmonsens Konversationsleksikon (andra utgåvan, 1928)
  • Emilie Ulrich. Dansk kvindebiografisk leksikon. Läst 3 januari 2011.