Vés al contingut

Entitat de Gestió de Drets d'Autor dels Productors Audiovisuals

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEntitat de Gestió de Drets d'Autor dels Productors Audiovisuals
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1990
Governança corporativa
Seu
PresidènciaEnrique Cerezo (1998–) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webegeda.es Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): egeda_comunica Modifica el valor a Wikidata

L'Entitat de Gestió de Drets d'Autor dels Productors Audiovisuals (EGEDA) és l'entitat de gestió col·lectiva dedicada a la defensa dels drets i interessos dels productors audiovisuals, en els àmbits de:

  • La comunicació pública d'obres i gravacions audiovisuals, ja sigui l'emissió o transmissió en un espai accessible al públic de l'obra radiodifosa mitjançant qualsevol instrument idoni, ja sigui l'accés públic a bases de dades d'ordinador mitjançant telecomunicació, quan incorporen o constitueixen obres protegides.
  • La comunicació pública per la retransmissió íntegra, inalterada i simultània d'obres i gravacions audiovisuals.
  • La remuneració, reconeguda pel Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual, pels actes de comunicació pública retransmesos en un lloc accessible al públic.
  • La remuneració compensatòria per còpia privada prevista a l'article 25 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual.
  • La reproducció de gravacions audiovisuals, de fragments o seqüències, o de les parts o capítols de què constin, en programes emesos per les entitats de radiodifusió i en altres com els suports multimèdia (digitals).
  • La reproducció i posta a disposició del públic de les obres i les gravacions audiovisuals de manera que hi pugui accedir des d'on vulgui i quan vulgui, així com la reproducció i oferta de les obres i gravacions a través de xarxes de comunicacions que utilitzin mitjans, sistemes o procediments d'intercanvis d'arxius.

Història[modifica]

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport espanyol va autoritzar EGEDA a exercir com a Entitat de Gestió de Drets de Propietat Intel·lectual l’any 1990, mitjançant l’Ordre de 29 d’octubre de 1990 (BOE de 2 de novembre de 1990).[1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Morera, Sergi. Societats gestores de drets d’autor a Espanya. Generalitat de Catalunya, 2007 [Consulta: 13 setembre 2014].