Entrada de bous i cavalls

Plantilla:Infotaula esdevenimentEntrada de bous i cavalls
Imatge
L'entrada a l'alçada de la Casa Garcerán,a Sogorb
Map
 39° 51′ 07″ N, 0° 29′ 23″ O / 39.8519°N,0.4896°O / 39.8519; -0.4896
Tipusfesta Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióSogorb
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Patrimoni cultural
Festa d'Interès Turístic Internacional

L'Entrada de bous i cavalls, en castellà Entrada de toros y caballos, és una festa popular de la ciutat valenciana de Sogorb (Alt Palància) declarada festa d'interés turístic internacional.[1]

L'entrada és l'acte més rellevant de la setmana taurina de Sogorb, que té lloc cada dia de la setmana del segon dissabte de setembre a les dues del migdia. Des dels anys noranta, era retransmesa en directe en l'extint Canal 9 de Radiotelevisió Valenciana i la televisió local de Sogorb.[2] Hi participen sis bous i aproximadament el doble de cavalls.

La primera documentació que menciona esta festa és del segle XIV i fa referència al costum de dur els bous a la plaça. La seua excepcionalitat consistix en l'ús de cavalls per a guiar els bous i en l'absència de barreres de contenció per als animals, fet que convertix el públic en l'únic mur que impedix la seua fuga. Açò fa que el minut que tarden els animals a recórrer la distància que hi ha entre la torre del Botxí i la plaça siga d'una gran bellesa plàstica no exempta d'un cert perill.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Entrada de bous i cavalls