Vés al contingut

Ernest de Zwiefalten

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaErnest de Zwiefalten

Altar del transsepte nord de Zwiefalten, amb la pintura que mostra el martiri de Sant Ernest i l'escultura de la dreta, amb el sant, del s. XVIII
Biografia
NaixementErnst
1116 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Steißlingen Modifica el valor a Wikidata
Mort7 novembre 1148 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (31/32 anys)
la Meca Modifica el valor a Wikidata
Abat Zwiefalten
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Zwiefalten Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióreligiós Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósBenedictins
Abat i màrtir
CelebracióEsglésia Catòlica Romana
Festivitat7 de novembre
IconografiaLligat a una creu, amb les mans i les cames tallades; amb un crucifix, rebent la palma del martiri

Ernest (mort el 1148) va ésser abat de l'abadia benedictina de Zwiefalten (Ducat de Suàbia, Sacre Imperi Romanogermànic, en l'actual Baden-Württemberg). És venerat com a sant per l'Església catòlica.

Abadia de Zwiefalten.

Se'n coneix molt poc de la seva vida. Havia nascut a Steisslingen, prop de l'actual frontera alemanya amb Suïssa i es va fer benedictí. Arribà a ésser abat de l'abadia de Zwiefalten. El 1146 va deixar el seu càrrec per a unir-se a la Segona Croada i anar a Palestina, on va lluitar al costat de Conrad III d'Alemanya; en acabar la campanya el 1148, Ernest va quedar-s'hi per a evangelitzar i convertir musulmans. Va predicar en territoris islàmics com Aràbia i Pèrsia, però va ser capturat i portat a la Meca, on va ser torturat i mort.

Ernest de Neresheim[modifica]

Amb el temps, arran d'una confusió, es va crear una figura llegendària que es basava en la de l'abat de Zweifalten: era Ernest de Neresheim, que hauria estat el primer abat, cap a l'últim quart del segle xi, de l'abadia benedictina de Neresheim, no gaire lluny de Zwiefalten,[1] i hauria pres part en la Primera Croada, morint-hi. Els primers monjos benedictins de Neresheim van arribar des de Zwiefalten i això podria explicar la confusió. Es va venerar com a sant i va tenir la seva festa el 7 d'octubre. Avui es considera llegendari.

Referències[modifica]

  1. L'abadia de Neresheim no es va fundar fins al 1095 i només va ser benedictina des de 1106, quan ja havia mort el suposat abat Ernest.

Enllaços externs[modifica]