Escut d'Olèrdola

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Escut oficial d'Olèrdola

L'escut d'Olèrdola és el símbol oficial usat per l'ajuntament d'Olèrdola. Reprodueix el castell d'Olèrdola, fet construir l'any 929 per Sunyer I, comte de Barcelona; i una espasa flamejada i unes balances que són els atributs de sant Miquel Arcàngel, patró del poble.

Escut heràldic[modifica]

L'escut oficial té el següent blasonament:

«Escut caironat: d'atzur, un castell d'or obert acostat d'una espasa flamejada d'argent guarnida d'or a la destra i d'una balança d'or a la sinistra. Per timbre una corona mural de poble.»[1]

Va ser aprovat l'11 de novembre de 1992 i publicat al DOGC número 1673 de 23 de novembre del mateix any.[1]

Bandera d'Olèrdola[modifica]

Infotaula de banderaBandera d'Olèrdola
Detalls
Tipusescut d'armes Modifica el valor a Wikidata
OrigenHeràldic
Adoptat perOlèrdola Modifica el valor a Wikidata
Adoptat15 de març de 2004
Colorsblau fosc i groc

La bandera oficial d'Olèrdola adopta els colors de l'escut, amb el símbol heràldic del castell i substituint les figures que l'acompanyen per dos pals. Té la següent descripció oficial:

«Bandera apaïsada, de proporcions dos d'alt per tres de llarg, de color blau fosc amb el castell groc de l'escut, d'alçària 2/3 de la del drap i amplària 1/3 de la llargària del mateix drap, al centre, i dos pals grocs cadascun de gruix 1/9 de la mateixa llargària posats a 1/9 de les vores de l'asta i del vol respectivament.»[2]

Va ser aprovada en el Ple de l'Ajuntament del 23 de desembre de 2003, i publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 4091 del 15 de març de 2004.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]