Escut d'Ordis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut d'Ordis
Detalls
TipusComarcal
Adoptat perConsell Comarcal de l'Alt Empordà
Establert/
rehabilitat
1987

L'escut d'Ordis representa els símbols del municipi d'Ordis (Alt Empordà): unes espigues d'ordi com a senyal parlant al·lusiu al nom de la localitat, i uns rocs d'atzur sobre camper d'or que són les armes dels Rocabertí, comtes de Peralada, que eren els senyors del poble.

Escut heràldic[modifica]

L'escut té el següent blasonament oficial:

« Escut caironat: de gules, 2 espigues esfullades d'ordi d'or; la bordura d'or carregada de 4 rocs d'atzur, un a cada angle del cairó. Per timbre una corona mural de poble.[1] »

Va ser aprovat el 4 d'agost de 1987 i publicat al DOGC el 14 de setembre del mateix any amb el número 889.

Bandera d'Ordis[modifica]

Infotaula de banderaBandera d'Ordis
Detalls
Tipusescut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perOrdis Modifica el valor a Wikidata

La bandera d'Ordis té la següent descripció oficial:

« Bandera apaïsada, de proporcions dos d'alt per tres d'ample, vermella, amb una bordura groga d'amplada d'1/6 de l'alt del drap, carregada a cada angle d'un roc blau d'altura d'1/7 i separat dels extrems per 1/42; el camper vermell carregat de dues espigues estilitzades d'ordi de color groc paral·leles entre si i col·locades, la primera damunt la diagonal que va des de l'angle superior del pal fins al principi del 3r terç de la part inferior del drap, i la segona damunt la diagonal que va des del principi del 2n terç de la part superior del drap fins a l'angle inferior del vol.[2] »

Va ser aprovada el 21 de juny de 1995 i publicada en el DOGC el 12 de juliol del mateix any amb el número 2074.

Referències[modifica]

  1. Generalitat de Catalunya «DECRET 270/1987, de 4 d'agost, pel qual s'autoritza l'Ajuntament d'Ordis per adoptar el seu escut heràldic municipal» (pdf). Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, núm. 889, 14-09-1987 [Consulta: 28 juny 2010].
  2. Generalitat de Catalunya «RESOLUCIÓ de 21 de juny de 1995, per la qual es dóna conformitat a l'adopció de la bandera del municipi d'Ordis» (pdf). Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, núm. 2074, 12-07-1995 [Consulta: 11 novembre 2009].