Escut de Sellui

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de Sellui

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes municipal Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perSellui Modifica el valor a Wikidata
Establert/
rehabilitat
12 maig 2022 Modifica el valor a Wikidata
Altres detalls
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

Actualment, l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Sellui, al municipi de Baix Pallars (Pallars Sobirà), disposa d'escut oficial segons la normativa regulada per la Generalitat de Catalunya.

El dia 22 de novembre de 2021 la Junta de Veïns de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Sellui va acordar iniciar l'expedient d'adopció de l'escut heràldic local[1] per representar que els habitants se'ls anomena cua-rois i el color roig de la terra, amb rodelles de sable, en referència a l'etimologia de Sellui ('lloc de forats') i una torre, que simbolitza el castell de la Crua. Al peu una vall, per la vall d'Ancs, carregada de tres palles col·locades en banda, senyal del comtat de Pallars Sobirà.

Posteriorment, es va aprovar definitivament mitjançant Resolució de la Presidència PRE/1377/2022, de 8 de maig, per la qual es dona conformitat a l'adopció de l'escut heràldic de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Sellui, publicada al DOGC núm. 8666, de 12 de maig del mateix any.[2]

Descripció heràldica[modifica]

Escut caironat: d'argent, una vall de gules carregada de tres palles d'or posades en banda, sobremuntada d'un castell obert de gules acompanyat de tres rodelles de sable malordenades.

Referències[modifica]

  1. Balanza i Grimaldo, Marc A. Proposta escut heràldic EMD Sellui. Peramea: octubre 2021. Sense ISBN
  2. «RESOLUCIÓ PRE/1377/2022, de 8 de maig, per la qual es dona conformitat a l'adopció de l'escut heràldic de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Sellui.» (PDF). DOGC núm. 8666. Generalitat de Catalunya, 12-05-2022. Arxivat de l'original el 4 de juny 2022. [Consulta: 4 juny 2022].

Bibliografia[modifica]

  • Bassa i Armengol, Manuel. Els escuts heràldics dels pobles de Catalunya. Barcelona: Editorial Millà, 1968. ISBN Sense ISBN. 
  • Balanza i Grimaldo, Marc A. Proposta escut heràldic per l’EMD de Sellui. Peramea (Pallars Sobirà): Grup Cultural “Lo Vent de Port”, Oct. 2021. ISBN Sense ISBN. 

Vegeu també[modifica]