Església parroquial de Sot de Xera

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Església parroquial de Sant Sebastià
(Sot de Xera)
Imatge
Façana del temple
Dades
TipusEsglésia parroquial catòlica i bé cultural Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióSegle XVII
Característiques
Estil arquitectònicNeoclàssic
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSot de Xera (la Serrania) Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 37′ 17″ N, 0° 54′ 36″ O / 39.6214°N,0.91°O / 39.6214; -0.91
Bé immoble de rellevància local
Identificador46.10.234-004
Activitat
DiòcesiArquebisbat de València

L'església parroquial de sant Sebastià, martir, edificada en Sot de Xera (Els Serrans, País Valencià) és un temple catòlic que se situa en el nucli antic de dita població, donant la seua façana principal al carrer Sant Sebastià i una porta lateral a la plaça de Joan de Joanes.

Descripció[modifica]

Es tracta d'una església del segle xvii, de concepció neoclàssica composta per una sola nau central coberta amb volta de mig canó.

Té capelles laterals entre els contraforts i cor sobre la porta d'entrada. En les capelles es disposen retaules neoclàssics amb imatges de Sant Antoni Abat, Sant Roc, La Immaculada i la mare de Déu dels Dolors.

En la capçalera hi ha un retaule neoclàssic blanc d'escaiola presidit per imatges de l'Assumpció de la mare de Déu i Sant Sebastià, titular de la parròquia. Als costats de l'altar major se situen una capella i la sagristia. L'interior està decorat amb pilastres, capitells i motlures de tipus jònic. No presenta actualment decoració destacable, tots els elements estan pintats de blanc.

El campanar exterior, és de planta quadrada, d'un cos amb rematada de doble edicle, alberga quatre campanes. La coberta general és a dues aigües amb teula ceràmica.

En l'interior es conserva un sagrari-tríptic atribuït al pintor valencià Joan de Joanes de mitjan segle xvi que duu per títol "Crist Mostrant la Sagrada Forma" (en castellà). Es tracta d'un element realitzat en fusta policromada i orada, tant en l'exterior com en l'interior. La seua forma és més o menys prismàtica de base hexagonal, i les seues dimensions aproximades d'un metre d'alt per seixanta centímetres d'ample, i seixanta de profunditat.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Església parroquial de Sot de Xera