Vés al contingut

Fàbrica Can Batllori

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Fàbrica Can Batllori
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX Final
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPrat de la Riba, 76-82.
Map
 41° 22′ N, 2° 07′ E / 41.36°N,2.11°E / 41.36; 2.11
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC20684 Modifica el valor a Wikidata

La Fàbrica Can Batllori, o Fàbrica Collet, és un edifici protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

Descripció[modifica]

És un edifici de planta baixa i un pis que fa cantonada. A la planta baixa s'obren dues obertures rectangulars però emmarcades per una motllura feta amb maó i que la part superior té un arc rebaixat; el parament d'aquest pis és de pedra vista excepte la motllura de les obertures i unes pilastres que hi ha a banda i banda de la façana que són de maó. Al primer pis hi ha una balcó corregut amb dues obertures d'arc rebaixat; aquí el parament està arrebossat i pintat excepte l'emmarcament de les portes, les pilastres que hi ha a banda i banda i un fris de dentells a la part superior. la façana està coronada per una cornisa i a sobre el mur de la barana del terrat que al centre té un frontó semicircular, florons de terracota a banda i banda i està decorat amb ceràmica vidriada multicolor. En el frontó hi ha un mosaic amb la inscripció "ANY 1874".

Història[modifica]

Edifici construït per la família Collet l'any 1874, tal com mostra el mosaic de la façana. Aquesta illa de cases era dins la "bòbila de Catalunya", que és com anomenaven a l'Hospitalet al segle xix per la profusió d'indústries ceràmiques que hi havia.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Fàbrica Can Batllori
  • «Can Batllori». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 abril 2012].