Face It Alone

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'àlbumFace It Alone
Tipussenzill Modifica el valor a Wikidata
ArtistaQueen Modifica el valor a Wikidata
Publicat13 octubre 2022 Modifica el valor a Wikidata
DiscogràficaUniversal Music Group Modifica el valor a Wikidata
LletresFreddie Mercury Modifica el valor a Wikidata
ProductorQueen Modifica el valor a Wikidata
Formatestríming de música Modifica el valor a Wikidata
Spotify: 1qr9bymNcBLy71PnO15jWi Discogs: 2824436 Modifica el valor a Wikidata

«Face It Alone» és una cançó del grup de rock britànic Queen, enregistrada durant les sessions de gravació de l'àlbum The Miracle però que finalment, no va arribar a incloure's en l'edició de l'any 1989.[1] La cançó es va publicar el 13 d'octubre de 2022, per acabar formant part de l'àlbum de col·leccionista Queen The Miracle Collector's Edition.

Història i gravació[modifica]

La banda britànica va gravar aquesta cançó, que té una duració de 4 minuts i 7 segons, durant les sessions de l'any 1988 per al disc The Miracle, que s'edità l'any següent. És una de les 6 cançons gravades que en van quedar fora. El tema va ser compost i enregistrat amb Freddie Mercury, dos anys abans de la seva mort. La cançó va ser enregistrada entre Londres i Suïssa.

La cançó és en tonalitat menor, començant amb un lleu riff de guitarra, i amb una lletra solemne.[2]

Recuperació i publicació[modifica]

La primera menció a la cançó va ser feta pel guitarrista Brian May i el bateria Roger Taylor, que la mencionaren durant una entrevista a la ràdio de la BBC, l'estiu del 2022. En aquesta entrevista es comentà que la cançó seria editada en una reedició de l'àlbum del grup.[3]

« Ens havíem oblidat una mica d'aquesta pista. Però era allà. Ens vam trobar amb aquesta petita joia del Freddie. És meravellós, un autèntic descobriment. És una peça molt apassionada. »
— Roger Taylor[1]

Inicialment la banda creia que no es podria recuperar la cançó; no obstant, l'equip de d'enginyeria de so va aconseguir salvar-la.[3]

La cançó va ser publicada el dia 13 d'octubre de 2022 a diverses plataformes digitals, com a part de la promoció de l'àlbum de col·leccionista Queen The Miracle Collector's Edition. Aquesta cançó és la primera cançó inèdita de la banda britànica en més de 8 anys.

Crèdits[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA «Així sona la cançó inèdita cantada per Freddie Mercury que ara publica Queen». 324, 13-10-2022 [Consulta: 13 octubre 2022].
  2. Chavarría, Maricel «Queen publica una canción inédita con Freddie Mercury» (en espanyol). La Vanguardia, 13-10-2022 [Consulta: 13 octubre 2022].
  3. 3,0 3,1 Tapp, Tom. «Queen To Debut Unreleased Freddie Mercury Song, "Face It Alone," In 13 October 2022» (en anglès), 07-06-2022.

Enllaços externs[modifica]