Família dominica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La família dominica és el conjunt de religiosos i seglars que segueixen una vida inspirada en el carisma de Sant Domènec de Guzman i en l'esperit de la regla que va escriure per a l'Orde de Predicadors.

En general, els religiosos dominic basen la seva vida en quatre valors comuns, anomenats els Quatre Pilars de la Vida Dominica: la vida en comunitat, la pregària en comunitat, l'estudi i el servei.

En formen part:

Frares i monges[modifica]

Germanes i seglars: Tercer Orde de Sant Domènec[modifica]

El tercer orde té dues branques principals, segons els seus membres siguin religiosos o seglars:

  • la regular, o Terciaris Conventuals, homes o dones que viuen en comunitat i porten l'hàbit. Entre ells, hi ha diverses congregacions femenines de germanes dominiques, amb objectius d'apostolat: assistència, educació, etc.
  • la secular, amb membres casats o solters, clergues o laïcs, que viuen la seva vida com els altres, però que en privat practiquen l'austeritat, la pregària d'acord amb l'orde dominicà i en segueixen les directrius. Els laïcs viuen d'acord amb una regla pròpia, la Regla de les Fraternitats Laïques de Sant Domènec, promulgada en 1987.[1] És la cinquena regla dels seglars dominics; la primera va ser la de 1285.

Notes[modifica]

Enllaços externs[modifica]