Font Vella (Igualada)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Font Vella
Imatge
Dades
TipusFont Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicGòtic
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaIgualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. del Pilar - c. de Nostra Senyora de la O. Igualada (Anoia)
Map
 41° 35′ N, 1° 37′ E / 41.58°N,1.62°E / 41.58; 1.62
IPA
IdentificadorIPAC: 5733

La Font Vella és una obra del municipi d'Igualada (Anoia). La font se situa a redós de les parets de la basílica de Santa Maria. La font queda protegida per una fornícula que ostenta el record en pedra i templet del que fou l'antiga Font Vella, de la qual avui només ens en queda aquesta part.[1] Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Història[modifica]

Fou la primera font construïda a Igualada i en el seu origen es trobava a la plaça del Pilar. Al fer-se la nova urbanització de la plaça es va traslladar la font i va posar-se al costat de l'església de Santa Maria. Es diu "Font Vella" perquè és la primera que va existir, encara que primer es deia "La Font". Aquesta font és el record que els igualadins tenen del difícil aprofitament de l'aigua que ha estat una tradició d'esforços a la ciutat al llarg de la seva història.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Font Vella
  1. 1,0 1,1 «Font Vella». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 octubre 2014].