Vés al contingut

Galeria Municipal Hugh Lane

Infotaula d'organitzacióGaleria Municipal de Hugh Lane
Dublin City Gallery the Hugh Lane

Façana de la Galeria Municipal de Hugh Lane
Dades
Tipusmuseu d'art
galeria d'art Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1908
FundadorJohn Hunt i Sir Hugh Lane Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Àmbitart modern i art contemporani
Governança corporativa
Seu 

Lloc webhttp://www.hughlane.ie/
Facebook: TheHughLane Twitter (X): TheHughLane Instagram: thehughlane Youtube: UC-ul2v2RVcfveDkIAcvwWtQ Souncloud: user-423888426 Modifica el valor a Wikidata

La Galeria Municipal de Hugh Lane (Dublin City Gallery the Hugh Lane) és una galeria d'art fundada pel Consell de la Ciutat de Dublín i situada a Charlemont House a Dublín (Irlanda). Charlemont House va ser originàriament la casa de James Caulfeild, el 1r Duc de Charlemont i va ser dissenyada per Sir William Chambers.

Prèviament anomenada la «Galeria Municipal», va ser tornada a anomenar com la «Galeria de la Ciutat de Dublín», però és normalment coneguda com «La Hugh Lane». La galeria va ser fundada per Hugh Lane a Harcourt Street el 1908, i fou la primera galeria pública d'art modern coneguda del món.

Des que es va reubicar a Parnell Street, el museu té una col·lecció permanent i allotja exposicions, principalment d'artistes irlandesos contemporanis. L'estudi que el pintor Francis Bacon tenia a South Kensington (Londres) va ser reconstruït a la galeria l'any 2001. Se'n van catalogar més de 7 000 objectes, amb el que es va aconseguir informatitzar, per primera vegada, el contingut total d'un estudi d'un artista de fama mundial.[1]

La galeria va ser tancada per ser reconstruïda el 2004, reobrint al maig de 2006. Inclou una ampliació realitzada pels arquitectes de Gilroy McMahon, presentant una sala dedicada a Sean Scully. També, la col·lecció sencera donada per Hugh Lane -que és habitualment compartida amb la National Gallery de Londres-.

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Francis Bacon Studio. History of Studi Relocation» (en anglès). Hugh Lane. Arxivat de l'original el 2010-08-05. [Consulta: 16 gener 2013].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Galeria Municipal Hugh Lane