Georg Carl Bohlmann

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGeorg Carl Bohlmann

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement8 abril 1838 Modifica el valor a Wikidata
Mort1920 Modifica el valor a Wikidata (81/82 anys)
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: d75b7531-f33b-4255-a2f9-aebbde0d8c3d IMSLP: Category:Bohlmann,_Georg_Carl Modifica el valor a Wikidata

Georg Carl Bohlmann (8 d'abril de 1838 - 1920) fou un professor de música danès, director de música, organista i compositor.

El pare, el fabricant de tabac Reinhard Georg Carl Bohlmann, va emigrar a Copenhaguen des de Bremen el 1836, on el seu avi havia estat músic. Georg Carl Bohlmann va rebre la seva formació musical a Bremen, on va romandre des de 1851 - 1859 i va rebre lliçons del director Karl Heinemann. Després de tornar a Copenhaguen, va treballar en part com a professor i organitzador de música i en part com a director musical als teatres.

El 1865 va rebre el legat dels Anckers després de realitzar diverses instrumentacions amb èxit de les obres d'altres. De 1872 a 1876 va ser organista a Svendborg, però després es va traslladar a Copenhaguen i va reprendre el seu treball anterior sobretot com a professor de teoria i instrumentació, i on entre altres tingué com alumne el seu conciutadà Alfred Tofft. De vegades va ser director musical al teatre Odense, a l'hotel Marienlyst i des del 1887 al Dagmarteatret. Però va compaginar la música d'altres compositors i també va compondre diverses composicions importants i menors, entre elles: Vikingefærd (obertura de concerts, interpretada a la Gewandhaus de Leipzig)), Dues simfonies, diverses obertures, concerts per a violí i altres instruments, un quartet de concerts de corda i una sèrie de cançons més petites.

A partir de 1887 rebia un ajut anual de l'estat i la Fundació Raben-Levetzauske li concedí una quantitat per a la publicació d'exemples d'instrumentació. De 1892 a 1920 fou organista a la Funeral Home de Copenhaguen.

Fonts[modifica]

  • Lèxic biogràfic danès 1905
  • Salmon's Lexicon 2nd Edition
  • Partitures impreses amb obres i esdeveniments propis a Det kgl. biblioteca
  • Manuscrits amb treballs i esdeveniments propis a Det kgl. biblioteca
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Georg Carl Bohlmann